YSK kararı öncesi dolarda son durum

YSK kararı öncesi dolarda son durum

Dolar/TL, dün 5.75 - 5.85 bandı arasında dalgalandı. Dolar kuru akşam saatlerinde 5.75'e kadar düştü. 17 Nisan sabahı ise dolar 5.78 TL.

Piyasalarda gözler YSK'nın İstanbul kararında... 

Dolar/TL, dün Berat Albayrak'ın ABD'de yaptığı temaslar ve S-400 füzeleriyle ilgili makul bir çözüm bulunabileceği beklentisiyle iyimser başladığı günde, seçim belirsizliği nedeniyle 5.8250 ile son 3 haftanın zirvesine çıktı.

Dün AKP, Yüksek Seçim Kurulu'na İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için başvurdu. 3 valiz doküman ile birlikte teslim edilen dilekçede, seçimlerdeki maddi hata, sanık kurul üyeleri, kısıtlı seçmen, kayıp seçmen iddiaları da yer aldı. Bu esnada, İstanbul Maltepe'de 1089 sandıktaki yeniden sayım işlemi sona erdi.

Öte yandan dün piyasada dikkat çeken bir diğer gelişme ise TCMB'nin ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin bankanın ek sıkılaştırma benzeri bir uygulamaya gitmemesine rağmen dün yüzde 24.36 seviyesine yükselmesi oldu. Bankacılar süreci tek seferlik olarak öngörürken devam edip etmeyeceğinin yakından takip edileceğini de söylediler.

Gelişmeler sonrası kur akşam sığ piyasada 5.75'e kadar inse de kalıcı olamadı.

17 Nisan sabahı dolar güne 5.78 ile başladı, euro ve sterlin ise sırasıyla 6.55 ve 7.57 TL'den el değiştiriyor.