Zeybekçi: Tekrar görüşeceğiz

Zeybekçi: Tekrar görüşeceğiz

Türkiye'de faaliyetleri durdurulan Booking uygulamasıyla ilgili açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi "Booking, Türkiye ile görüşmek istiyor" dedi.

Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan çevrimiçi rezervasyon uygulaması Booking.com'la ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den açıklama geldi. Zeybekçi, geçen hafta Booking'den görüşme çağrısı geldiğini, kurumla daha önce de görüşüldüğünü ve görüşülmeye devam edileceğini söyledi. Zeybekçi, "Booking'in Türk turizmi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak faaliyelerini yürütürken Türkiye'nin kurallarına tabii olmalı ve haksız rekabete neden olmamalı. Bununla ilgili bir formül önerimiz oldu kendilerine. En üst seviyede görüşme talepleri var yakında görüşeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanımız ile de görüşüyoruz. Önerimiz ekonomik ve ticari anlamda oldu. Kendileriyle çok kısa sürede görüşmek istiyorum." dedi

Önce para cezası, sonra faaliyetleri durdurma

Rekabet Kurulu bu yılın ocak ayında booking.com'a 2 milyon 543 bin 992,85 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırmıştı.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi de mart ayında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği avukatlarının, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet gerçekleştirdiği iddiasıyla booking.com aleyhine açtığı davada, şirketin internet adresi ve oluşturulacak başka bir adres üzerinden Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık etmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına karar vermişti.

Hükümet adına Ekonomi Bakanlığınca söz konusu şirketin Türkiye'de mevzuata uygun şekilde faaliyet göstermesine yönelik çalışmalar başlatılmış, ilk olarak Ekonomi Bakanlığı bürokratları, haziran ayında ise Bakan Zeybekci şirket yetkilileriyle görüşmüştü.