Ekonomik kriz mi? NATO’dan çıkma krizi mi?

ASLINDA, Ekonomik kriz bahane. Önümüzdeki bahar için hazırlanmış iyi bir kılıf. Bu bahar başka bahar olacak. Arap baharına benzemiyor. Sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın çehresi değişeceğe benziyor. . Son günleri okuyamayan, Muhalefet var. Siyasiler var. Akademisyenler var.

Gazeteciler var. Sivil toplum kuruluşları var. Askerler var. Var da var. Dünya diplomasisini alt üst eden Türkiye var... . Türkiye milli savunma bakanı, Türkiye milli istihbarat başkanı Rusya’ya gidiyor. Putin ile gizli toplantı yapılıyor. Putin 150 generali aniden görevden alıyor... . Putin bu olayın nedenini halkından gizliyor. Akar ve Fidan’ın ne görüştüğü de Türk halkından gizleniyor... .

Bu operasyonun perde arkasında yatan olay şok edici bir gelişme! Türkiye NATO’dan çıkmak istiyor ve Rusya’da hemen atlıyor işin üstüne... Körün istediği bir göz, Allah Rusya’ya verdi iki göz misali... . İngiliz kraliyeti sus pus olup, Bıyık altından gülerken!

ABD bir an önce bu iş bitsin havasında... . Her yüz yılda bir değişen dünyanın gidişatı ve coğrafyası, ABD’nin ve Britanya’nın istediği şekilde son bulacak gibi... .

Parlementer sistemden Başkanlığa geçerek, Yığınla sorun karşısında çıkış arayan Türkiye ile, Hitler hayranlığıyla yeni bir posta bürünmüş Putin üçüncü Dünya savaşına çanak tutarlarsa şaşmamak gerek... .

ABD kapısı ve kafasıyla yola çıkıp, Cumhuriyetin kazanımlarını sıfırlayıp, Atatürk’ün izini silmeyi kafasına koyan iktidarımız, Rusya’nın kucağında buldu kendini... . Gelin bindi deveye, Gör kısmeti nereye? Gelinin kısmetine bel bağladık! Gelin şanslı ise kurtulduk. Şanssız ise hapı yuttuk! Yeni yüzyıla, Osmanlı hayalleriyle girip, Afganistan mı oluruz?

Pakistan mı oluruz? Irak mı oluruz? Suriye mi oluruz? Bilinmeyen bir yol bizi bekliyor... Sonumuz hayrola...

Önceki ve Sonraki Yazılar