Dolandır kaç....

Devleti hortumlayıp yurtdışına kaçanlar bulunamazken, Deniz Seki yakalandı, polisimizin aylarca takibi sonunda.

Aynı gün okurumuz Murat Yıldızcan’dan bir ileti geldi. O, devleti dolandırdığı iddiasıyla aranan TMSF yetkilisi Fethi Çalık’ın eski TMSF Başkanı Ahmet Ertürk tarafından korunduğunu ileri sürüyor. Ertürk’e de şu soruları sormamı istemiş:

“ Fethi Çalık’ın ‘Nitelikli zimmet davalarından ağır ceza mahkemelerinde ben yargılanıyorum, ancak kararlarda Ertürk'ün de imzaları var’ iddiası için ne diyorsunuz?

- Çalık’ın bu hortumlamalarından haberiniz yoksa, en kötü ihtimalle görevinizi ihmalden hesap vermeniz gerekmez mi?

- Çalık Uzan Grubu'nun el konulan şirketi Plaza Tur'a 2 milyon dolarlık striptizli, Limuzinli seyahatler dahil özel masraflarını fatura edip, nitelikli zimmetten yargılanırken, siz seyahat masraflarınızı TMSF'nin el koyduğu herhangi bir şirkete ödettirdiniz mi?

- Fethi Çalık’ın hortumlamaları ve yolsuzlukları gazetelerde yayınlanırken, siz TMSF Başkanı olmanıza rağmen neden Fethi Çalık’ı görevden alamadınız?”

TMSF, her nedense iş yapar gibi yatıp, uyuyor .

BİR SİTEM

Cuma günkü köşe yazıma Birgül Ayman Güler’den söz etmiştim. Birgül hanım sitemkâr bir ileti göndermiş:

“Gazete yazılarındaki çok az değerlendirme için, yazarına yazdığımı söylemeliyim. Yazınızda ‘derdi gündemde kalmaksa’ diyorsunuz. Sizinle tanışıyoruz. Güzel programlarınızda bulundum. Sizde gerçekten böyle saiklerle davranabilecek biri izlenimi mi bıraktım?”

Sayın Güler’i tanıyorum tabii, çalışkan bir vekildir, parti tabanı ile ilişkisi zayıftır, ancak, bir panelden bir konferansa koştuğunu inkâr edemem.

CHP’LİLİK

“Kim Bunlar” yazısıyla ilgili bir ileti daha geldi:

“Atatürk İlke ve devrimlerine , özünde sahip çıkan vatandaşlar CHP üyesi olsun veya olmasın en az Sn. Kılıçdaroğlu kadar CHP’ lidir!

Sonuçta siyaseten CHP altyapısından gelmeyen bir bürokrat olarak Sn. Baykal tarafından siyasete sokulmadı mı?

Yeni Ecevit olarak büyük umutlarla karşıladık!

Ancak zaman içinde CHP liderliği elbisesinin bol geldiğini hep beraber gördük!

‘Siz kimsiniz?’ diye nitelendirdikleriniz esas olarak; yıllarca Laik Cumhuriyetimize, Atatürk Devrimlerine karşı olan politikacıların partinin üst yönetimine getirilmiş olanlarıdır!

Daha ne kadar ve neyi bekleyeceğiz? 2015 seçimlerini de karşı devrime teslim etmesini mi ?

Bu "memleket ahval ve şeraitinden" başka kimin kişisel olarak hesabı olabilir ki!

Dr. M. Necip Kumbaracıbaşı - Y.Müh.Mimar.”

Önceki ve Sonraki Yazılar