EMERİKAA, parlamenter sisteme geç kurtul!

Örnek gösterilen ABD BAŞKANLIK sisteminin Trump yönetime gelince çöküşe geçtiği görülüyor. Bizde getirilmek istenen, tepki almasının önüne geçilmesi düşüncesi ile adına Cumhurbaşkanlığı sistemi denen ancak aslında BAŞKANCI sistem olan tek adam yönetiminin ne "menem" bir şey olduğunu daha iyi anladık.


Getirilmek istenen sistemin adı tüm dünyada "BAŞKANLIK" olarak bilinirken, adını gizlemeye çalışıyorsanız istenilenin doğru olmadığını çok iyi biliyorsunuz demektir. Türk halkının Atatürk'le başlayan Cumhurbaşkanı sevgisini düşünerek diktatörlüğün adına Cumhurbaşkanlığı sistemi demek, şimdiye kadar görev yapan vatansever Cumhurbaşkanlarına da hakaret anlamı taşır. Hiç birinin döneminde Cumhurbaşkanının hangi suçlardan yargılanacağı ne şekilde yüce divana gidebileceği gibi konular gündeme gelmemişti. Hatta hırsızlık, yolsuzluk gibi konuların Cumhurbaşkanın işleyeceği suçlar olacağı düşünülmediğinden, sadece "vatan hainliği" ile ilgili düzenleme getirilmişti. Anayasada yapılan değişiklikte suçların tanımı ve sayısının değişmesi düşündürücü değil midir? Bize düşman olan ülkelerden gelecek biri casus gibi ülkemize yerleşip Cumhurbaşkanı adayı mı olacak ki bu suçları tanımlama ihtiyacı doğuyor? 

Bu makamla bu suçların birlikte anılması onur kırıcı değil mi?
HSYK'nın tanımında hukukun bağımsızlığı yanına tarafsızlığının eklenmesi de hukuk için onur kırıcı değil mi? 

Tarafsızlık olmayan bir hukuk sistemi içinde yaşadığımızın bir itirafı bu olsa gerek. Dürüstlüğün erdem sayıldığı bir toplum anlayışı, o toplumun aslında çürüdüğünü göstermez mi?
Bunları düşünürken "Fikri ne ise, zikri odur" sözünü hatırlamaktan utanç duyulmalıdır..


Eyyy EMERİKAA!


Dünyaya örnek gösterilen BAŞKANLIK sisteminiz Trump ile birlikte çöküşe geçti. Daha ilk gün AMERİKA, EMERİKAA oldu. Bizde de benzer bir şekilde Cumhurbaşkanlığı sistemi çöktü. EMERİKAA'dan, AMERİKA'ya dönmek için Parlamenter sisteme geçmekten başka çareniz yok. Sizi suçlamak da mümkün değil. Bizim ATATÜRK gibi eşsiz bir liderimiz olmasına rağmen "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünü hiçe sayanlarca tongaya düşürüldük. Sorun millette değil, onu kandıranlarda.

Ülkenin bekası tek adamın yönetim anlayışına ve ihtiraslarına bırakılamayacak kadar önemlidir.
Biz buna referandumda HAYIR diyerek karşı olacağız. Siz de şimdiden tedbirinizi alın.
Bizden söylemesi!

Önceki ve Sonraki Yazılar