Hırsıza hırsız demek suç mu?

Rüşvet almanın, çalmanın, yetim hakkı yemenin suç olmaktan çıkarıldığı günleri mi yaşıyoruz?

Recep Tayyip Erdoğan’dan, çocuklarına, eski AKP’li bakanlardan bürokratlara değin uzanan 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarına takipsizlik kararı verildi ya!

Şimdilik, bu davanın sanıkları, özellikle de bir eski bakanın onu almaya geleceklerin önüne yatacağını söylediği Reza (Rıza) efendi yargı önüne çıkarılmayacak!

Ancak, bir karikatür çizen sevgili kardeşim Musa Kart ( Güneş gazetesinde birlikte çalıştık ) 9 yıl 10 ay hapis cezası istemi ile yargılanıyor.

El insaf…

NE yapmış, Musa kardeşim, fırçası ile karikatür çizmiş… Karikatür delil…

Ama, evden çıkan milyon dolarlar, para kasaları, çikolata kutularında giden dolarlar, para sayma makinaları ve ses kayıtları delil değil…

Canları çektiği için birkaç dilim baklava çalan çocuklara ceza veren de, bunlara takipsizlik kararı veren de aynı adalet mi?

Daha önce yazmıştım, anımsatmak istedim.

Mahmut Esat Bozkurt hukuk reformu yaparken yalnızca savcıların başına Cumhuriyet sıfatını koyduğu için çok tepki alır.

Atatürk, Bozkurt'a "Ne diyorsun?" diye sorar.

Bozkurt'un cevabı şöyle olur:

"Çünkü öyle zaman olur ki, cumhuriyeti korumak için başbakandan, bakandan, müsteşardan, validen, büyükelçiden bile hesap sormak gerekebilir. İşte o hesabı soracak olan Cumhuriyet Savcısı'dır."

Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumakla görevli Cumhuriyet Savcılarına anımsatmak istedim.

CHP’NİN YENİ DELİLLERİ

Takipsizlik kararı verilen 17 Aralık soruşturması ile ilgili olarak, CHP yeni deliller sunmak için hazırlanıyor… Sonuç alınır mı bilinmez, ancak harıl harıl yeni delilleri toparlamaya çalışıyor CHP Genel Merkezindeki hukukçular.

TBMM Soruşturma Komisyonu’nun CHP’li üyelerinden Erdal Aksünger, Komisyonun çoğunluğunu elinde bulunduran AKP'li üyelerinin olayı ört bas etmek için çaba harcayacağını söylüyor..

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı AKP’nin pisliklerini temizleme kurumu değildir. Gezi'de tek sayfayla örgüt uyduranlar kanuna uygun delil toplanmadığını iddia ediyor” diye yakınıyor Aksünger…

Davayı açan savcıların görevden alındıklarını, dosyaların ayrıldığını anımsatıyor Aksünger , Erdoğan Bayraktar hariç diğer herkese takipsizlik kararı verildiğini de hatırlatıyor.

Yani, 17 – 25 Aralık dosyalarında, tek suçlu Erdoğan Bayraktar.

Şimdi gözler, kulaklar ve umutlar CHP’nin sunacağı yeni delillerde…

Bir de sistemi düzelteceklerini söyleyen yeni HSYK üyelerinde…



Önceki ve Sonraki Yazılar