Erdoğan New York Tımes'e değil Obama'ya kızgın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan New York Times Gazetesine miting meydanlarında ver yansın ediyor.

Erdoğan, 'New York Times'ın edep dışı bir yazı ile 'Erdoğan’ın Türkiye’sinde bunlar oluyor' ABD’ye ‘niye duruyorsunuz’ diye adeta talimat verdiğini söyledi.

Türk Kamuoyu üzerinde etkili olmayan ABD Gazetesi , AKP'ye gidecek oyların yönünü çeviremeyeceğine göre bu hiddet neden dersiniz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızgınlığı New York Times'e değil, Başkan Obama'ya.

Uzun süredir Obama'yla diyalogu olmayan Erdoğan'ın sözleri belli ki Obama'nın bu yazılardan etkilendiğini düşündüğünü gösteriyor.

Erdoğan seçimden önce Washington yakınlarında yapımı tamamlanan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptırdığı İslam-Kültür Merkezinin açılışını yapmak istiyordu.

Böylece hem Obama'yla görüşecek hem de büyük bir şovla cami açılışı yapacaktı.

Ancak hesap Washington'a uymadı. Beyaz Saray'dan olumlu yanıt alınamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'da Obama'yla görüşemeden sadece kurdele kesip Ankara'ya dönmesi kendisini davetsiz misafir konumuna düşüreceğinden açılış gerçekleşmedi.

Erdoğan Latin Amerika'ya yaptığı gezi sırasında Obama'yla arasının kötü olduğunu itiraf etmiş, neden bozulduğunu anlayamadığını söylemişti.

Obama'yla ilk dönemde arasının çok iyi olduğuna, örnek olarak ‘Beyaz Ev' (Blair House olacak) denilen yerde ailece ağırladıklarını göstermişti.

Erdoğan'lar 2013 Mayıs ayında Beyaz Saray'ın karşısındaki 'Blair House' adlı misafirhanede birazda protokolü hiçe sayarak (çoluk-çocuk -damat-torun dahil) ailecek kalmıştı.

Kimbilir belki de Beyaz Saray aynı durumu bir kez daha yaşamamak için sessiz kaldı.

Erdoğan bir zamanlar Başkan Obama'nın 5 kankasından biriydi.

Dört yılda ABD Başkanı Barack Obama ile 5 kez yüz yüze, 14 kez telefonla konuştu.

2 kez de Başkan Yardımcısı Joseph Biden telefonla aradı.

Erdoğan çalmayan telefonunun sebebini New York Times Gazetesi'nde aramasın.

Danışmanları arşivleri karıştırırsa aynı gazetenin Erdoğan hakkındaki övücü yazılarını da görür.

Bu durumda Erdoğan'ın oğlu Bilal'in isteği doğrultusunda 2013 yılında temelini attığı 16. yüzyıl klasik Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan, bir cami, gösteri salonu, 11 erkek ve 11 kadının kullanabileceği bir hamam ile kapalı yüzme havuzu ve spor salonu, bir misafirhane, 10 adet ev ve açık spor alanları bulunan 100 milyon dolarlık projenin kurdelesini kesmek Bilal Erdoğan veya Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e kalıyor.


Önceki ve Sonraki Yazılar