Erdoğan'a uyarı ve gizemli ziyaret

88 Kongre üyesinden sonra Virginia Eyalet Meclisi'nin 48 üyesi, Vali Terence McAuliffe'ye gönderdiği mektupta, Türkiye'de yargı ve medyaya uygulanan baskıdan kaygı duyduklarını bildirdi.
Demokrat ve Cumhuriyetçi meclis üyeleri mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türk Hükümeti'nin giderek otoriterleştiğine dikkat çekti.

Eyalet Meclisi üyeleri, Vali McAuliffe'den kendisini ziyaret edecek Türk Hükümet yetkililere kaygılarını iletmesini istedi.

Clinton'ların yakın dostu olan Vali McAuliffe, Başkan Clinton'a danışmanlık yaptı.Hillary Clinton'ın başkan adayı olması halinde  McAuliffe'yi yardımcısı seçme olasılığının yüksek olduğu söyleniyor.
Bu arada Obama yönetimi AKP Hükümeti’yle ilişkileri bürokrat düzeyinde yürütüyor.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Washington'a 4 günlük gizemli bir ziyaret yaptı.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile eğit-donat anlaşmasını imzalayan Sinirlioğlu apar- topar Washington'a uçtu, 24 saat sonra da Türk askeri Süleyman Şah Türbesi'nden tahliye edildi.

Doğrudan bakanlığını ilgilendiren çok önemli bu gelişmelerden bir kaç gün önce Washington'da olan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ne Amerikalı karşıtı ne de yönetimden hiç bir yetkiliyle görüşemedi.
Dışişleri'nin kara kutusu Sinirlioğlu, Washington'da kimlerle görüştü sır gibi saklanıyor. Müsteşar basın mensuplarına görünmeden geldiği Washington'dan gizlice ayrıldı.

Büyükelçilik gizemli ziyareti bir cümleyle özetledi:
'Müsteşarımızın gerçekleştirdiği toplantılar basına kapalı olmakla birlikte mutad konuları içerdiği Dışişleri kaynaklarından öğrenilmiştir.'
Sinirlioğlu'nun Dışişleri'nde müsteşar Anthony Blinken, Pentagon'da politikalardan sorumlu müsteşar Christine Wormuth ve IŞİD'le Mücadele Özel temsilcisi John Allen'le konuştuğu söyleniyor.
İsrail'de büyükelçilik yapan Müsteşar Sinirlioğlu, AKP Hükümeti’yle Yahudi lobisi arasında zaman zaman köprü görevi yapmasıyla da biliniyor. Sinirlioğlu’nun bu kez Washington'da yahudi lobisiyle bir araya gelip gelmediği öğrenilemedi.

Öte yandan, hafta başında Başbakan Ahmet Davutoğlu finans çevreleriyle konuşmak için New York'a gelecek.
Obama Yönetimi, ekonomik amaçlı olsa bile Başbakan olarak ABD'ye gelen Davutoğlu'nu Washington'a davet edebilirdi.

Yönetim, AKP'ye seçim öncesi destek anlamına gelecek görüntü vermekten kaçınıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar