Erken emekli olabilir miyim?

İş kazası sonucu kalça kemiğim kırıldı ve kalça bölgesinde 4 kırık daha var ameliyat oldum. Şu an yatmaktayım erken emekli olma ihtimalim var mı? Bilgi verir misiniz? Çok teşekkürler
 
Merhaba Sayın okuyucumuz

Öncelikle geçmiş olsun ve acil şifa dileklerimi iletirim. Sorunuzun yanıtına gelecek olursak; siz şu anda tedavi sürecindesiniz. Bu sürecin sonunda hiç dilemeyiz ama bir maluliyet ve iş göremezlik ortaya çıkarsa ve bu maluliyet yasada belirtilen oranda olursa bir erken emeklilik söz konusu olabilir. Dolayısı ile tedaviniz sonucunda dileyelim ki sağlığınıza kavuşun ve çalışma yaşamınızı yine aktif olarak sürdürün. Bu arada Malulen emeklilik için çalışma gücünü 2/3 oranında kaybetmiş olmak (en az %60 rapor gerekiyor) 1800 gün prim ve SGK sağlık kurulundan onay almak gerekiyor. Tekrar geçmiş olsun.

İyi günler
 
İşsizlik ödeneğine hak kazanır mıyım?

İyi günler Hüseyin hocam

Benim çalıştığım iş yeri kapandı. Dolayısıyla işsiz kaldım. Toplam 564 günlük SSK’ lıyım. İşsizlik maaşı alabilir miyim? Teşekkürler
 
Merhaba Sayın okuyucumuz

İşsizlik ödeneğinden yararlanabilmek bakımından geriye dönük olarak son 3 yıl içinde 120 günü kesintisiz olmak üzere en az 600 gün prim ödemiş olmak gerekiyor. Bu prim gün sayısının aynı işyerinde ödenmiş olması gerekmez. Bu koşulları taşıyorsanız ödenekten yararlanabilirsiniz.
İyi günler

Doğum yardımı alabilir miyim?

Merhabalar,

Ben 25 Kasım 2014de ikinci çocuğuma doğum yaptım. Devletin verdiği 400 lira yardımdan faydalanabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba Sayın okuyucumuz

Doğum yardımı ile ilgili yasa  15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlamıştır. Buna göre Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300.-TL, ikinci çocuğu için 400.-TL, üçüncü ve sonraki çocukları içinse 600.-TL tutarında doğum yardımı yapılacaktır. Doğum yardımı başvuruları 15.05.2015 tarihinde başlamıştır. Doğum yardımı, 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmez. Dolayısı ile sizin bu yardımdan yararlanabilmeniz ne yazık ki mümkün değildir.
İyi günler

SORULARINIZI CEVAPLIYORUZ

Çalışma hayatı ile ilgili bütün sorularınızı sorun bu köşede cevaplayalım...

huseyinirfan.fı[email protected]

Fax: 0216 418 70 03

Önceki ve Sonraki Yazılar