Mustafa Ülkü Caner

Mustafa Ülkü Caner

Eşekler gibi…

Eşek aslında ne kadar masum, çalışkan, emektar, itilip kakılan,  çok zorlanırsa kafası atınca tekmeyi atan değerli bir varlıktır. Ne kadar yurdum insanına, yani bizlere benziyor…

AKP Kurultayı toplanmadan yeni tayin edilmiş genel başkan ve yarından itibaren yeni T.C. Başbakanı olacak Sayın Binali Yıldırım’ ın kardeşi İlhami Bey modern çağın iletişim aracı twitter ile buyurmuşlar:

‘Ya eşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya defolup gideceksiniz’!
Yoksa..?

Başımıza gelenlere razı mı olacağız? Modern yöntemle karanlık çağ işte bu kadar yakın olabiliyor!

Gerçi alıştık en azından ‘bize eşşek gibi oy verecekler’ diyen siyasetçilere bile!

En acısı eşşekler bile teper sonunda, ama biz bu noktanın daha çok uzağındayız henüz.

Yani ağrı eşiğimiz eşşeklerinkinden çoook yüksek.

Bayramımız kutlu oldu…

Bu yıl 19 Mayıs kutlamaları sanki daha katılımcı ve yoğun oldu. CHP örgütleri ve CHP li Belediyeler bu kutlamalarda aktif rol aldılar. Ancak birçok yerde demokratik kitle örgütleri (DKÖ), Atatürkçü laik topluluklar ve sendikalarla yeterli eylem birliği maalesef yine istediğimiz boyutlarda olamadı.

Sonuç: Bölük pörçük, etkisi az kutlamalar yapıldı…

İzmir’ de bile! Kurucu Parti olarak CHP ve Cumhuriyetçi, Atatürkçü belediye başkanları en azından milli bayramlarımızda öncü ve birleştirici rol oynamalıdırlar.

Bu arada AKP’nin son zamanlarda ne kadar çok Atatürk vurgusu yaptığının farkında mısınız?

Ne tükenmez DEĞERmiş ATATÜRK! Yeminli düşmanları bile O’nun adını kullanma ihtiyacı hissediyorlar.

Yarın, özellikle İzmir’de AKP’nin gerçek Atatürkçü biziz lafları duyarsanız şaşırmayın!

Partili cumhurbaşkanlığı uygulaması ile mevcut anayasa açıkça ihlal edilmekte, tek adamlık sistemine hızla sürüklenmekteyiz.

Muhalefet milletvekillerine de dokunulacak artık… Gidiyoruz kıyamete. 

İzmir ısınıyor…

İzmir’ e gelince; yıllarca birlikte omuz omuza mücadele ettiğim CHP İl Başkanı Sayın Alaattin Yüksel bizim eleştiri ve İzmir Büyükşehir’deki vizyon fukaralığından ve CHP eylemlerinin az etkili olduğu tespitlerimizden dolayı bunları ‘halt etmek’ olarak niteledi… Yapmayın Sayın Başkan! Benim olsun küçük olsun, üç beş arkadaş idare eder gideriz dönemi sona erdi artık. AKP İzmir’den başbakan atadı. Bundan böyle İzmir artık cepte keklik değil! Dost acı söyler.

AKP önümüzde muhtemelen baskın şekilde birlikte yapılacağını tahmin ettiğim yerel ve genel seçimlerde İzmir’i almak istiyor ve bunun için her yöntemi kullanacak.

Yeni Başbakan Sayın Binali Yıldırım son yerel seçimlerde Aziz Kocaoğlu karşısında adaydı. Yüzde 36 oyla alarak kaybetti. Yani bizi büyük bir rövanş bekliyor. Önümüzdeki seçim kampanyasının merkezi İzmir olacaktır. Ve İzmir, laik demokratik Cumhuriyetin kalesidir.

Laik demokratların bugünden itibaren yoğun çalışması gerekmektedir. Karşılarında AKP’lilerin tespitince ‘düşük profilli’ ama bence AKP içinden olabilecek en yüksek profillilerden biri olan Başbakan Binali Yıldırım olacaktır.

İzmir Büyükşehir’de 180 bin civarında oy kayması İzmir’in düşmesi demektir!

Sayın Kocaoğlu’ na, birçok belediye başkanı ve ekibine hizmetleri için teşekkür etme zamanı gelmiş geçmektedir. CHP, mevcut kadroların da desteğini alarak daha güçlü, vizyon sahibi, daha genç bir aday ve ekiple yeniden ayağa kalkmalıdır. İzmir’i kesinlikle “düşük” profile teslim etmemelidir!

Soma’da işsiz kalan 3300 işçi ne olacak?

2 yıl önce Soma’da 301 işçimiz, iş cinayeti sonucu topluca katledildi. 3300 civarında işçimiz ise aileleriyle birlikte işsiz ve sahipsiz kaldı. Sahipsiz kalanlardan biri de Sefa Köken. Şimdi iki arkadaşı ile birlikte Soma’da ekmek kavgası için direniş çadırı kurdular. Şimdilik çadırda yalnızlar. Bakalım kimler sahip çıkacak, dışarda açlığa mahkûm ettiğimiz canlarımıza?

Önceki ve Sonraki Yazılar