Mekke müşrikleri bunlardan seviyeliydi

Bugün Türkiye’de dine musallat olan çıkarcı Maun mücrimlerinin, Kur’an’ın indiği zamanda-ki Mekke şirk oligarşisinin kodamanlarından daha zalim ve seviyesiz olduğunu Kur’an’ın il-hamı ve hüccetleriyle görüyorum, biliyorum. Halk da artık bu durumun farkında olmaya baş-lamıştır. Bu idrake örnek olacak birçok ileti var elimde. İkisini veriyorum.

 Bülent Fıçıcılar yazıyor:

“Öbür dünyada sözüm ne kadar muteber olur bilemem ama bu dünyada Allah’ın sizden razı olduğunu gönül rahatlığı ile ve boynuma bir borç olarak söylemek isterim.”

“40 yaşındayım. 20 yıldan beri sizinle tanışıklığım var. Tüm kitaplarınızı aldım ve okudum.  Sizin müptelanızım. İslam ile ilgili tüm güzel ve doğru bilgileri sizden ve sizin önerdiğiniz referanslardan öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Muhammed İkbal’in ‘Bizim İslam'a en büyük faydamız, insanlığa bizim bu dini temsil etmediğimizi söylemek olur’ sözü vardı. 20 yıl önce belki söylenemezdi bu söz Türkiyemiz için ama şimdi söylenecek duruma getirdiler. Müslüman olduğumuzu söyleyemez duruma getirdiler. Şimdi de bunun yerleşik bir hal alması çabasındalar. Ve dünyaya da bu şekilde sunuyorlar; böyle tanınıyoruz. Siz söylemiştiniz, artık İslam denince örnek gösterilecek bir durumu kalmadı Türkiye’nin. Dedikleriniz yönünde bir gidiş var, görüyoruz. Çabalarınızın Allah katında karşılık göreceğine eminim.  Ancak, mesajı-nızın bu dünyada da anlaşılmasını diliyorum. Ellerinizden saygıyla ve minnetle öpüyorum.”

 

Dincileri dinlerseniz Allah’ı dinleyemezsiniz!

 

Mustafa Yenihayat yazıyor:          

“İslam’ı bize öğrettiniz, Allahın kitabı Kur’an’ı bize gerçek anlatımı ile gösterdiniz. İslam’a yaptığınız katkılar, yazdığınız kitaplarla sonsuzluğa taşınacaktır.”
 
“Bir arkadaşımla internette tartışıyorum, İslam konusunda, dedim ki; ‘Kur’an’ı okudun mu?’
‘Ben Arapça bilmiyorum, okuyan hocalarımdan, şeyhimden öğreniyorum’ dedi. Ben de şöyle dedim: ‘Peki, onun doğru anlattığına inanıyor musun, Kur’an’ın Türkçe meali de var, al ken-din oku, öğren; başkasından duyduğuna niye inanıyorsun. Allah’ın ilk emri ‘oku’. Okuyacak-sın, öğreneceksin, sonra da yazacaksın, okur yazar olacaksın.’ Adam diyor ki,  ‘Kur’an Arap-ça inmiş, Arapça okunması gerekir’ Dedim ki, ‘Allah, biz Kur’an’ı Araplar daha iyi anlasın diye Arapça gönderdik’ diyor.  Yani peygamberimiz ve ashabı anlasın diye Arapça gönderi-yor. Allah’ın kanunu bu. Maksat, gönderilenin anlaşılması.”

“Tv. programları ile geniş halk kitlelerine ulaşmayı tekrar sağlamalısınız. Havuz medyası ve yandaş medyada, baskılar nedeniyle yer bulamadığınız âşikar. Anadolu’da düzenlenecek se-miner, panel ve oturumlarla insanlarla yüz yüze konuşmalı, sorulara cevap vererek doğruyu anlatmalısınız.”

Önceki ve Sonraki Yazılar