Ey gafiller

Fatih Camii’nde Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren, protesto eden ve önüne mermi kovanı atan eyyy gafiller…

Günlük olarak bir gazete alıp okumanıza gerek yok! Yolda yürürken bir gazete bayisinin önündeki ‘yandaş gazeteler’ de dâhil olmak üzere gazetelerin başlıklarını okusanız veya akşamdan akşama ne izliyorsunuz bilmiyorum ama herhangi bir televizyondaki haber programına şöylesine bir göz atmış olsaydınız, ülkemizin bu duruma gelmesine kimlerin sebep olduğu konusunda  birazcık bilgilenerek ve bu tür ‘cenaze törenlerinde’ kimleri yuhalamanız gerektiğini de öğrenmiş olurdunuz.

Aşağıda yazdığım ifadeler, yandaş gazetelerde dâhil olmak üzere tüm gazetelerin birinci sayfasında manşetten,  tüm televizyonlardan ise ‘flaş’ haber olarak verilmişti…

Abdullah Öcalan: AKP’yi 10 yıldır ben ayakta tutuyorum.

PKK’nın Kandil sözcüsü:
 Habur’dan giriş yapılması teklifi Başbakanlıktan geldi. Tayyip Erdoğan: Örgüt (PKK) ile görüşen, şerefsizdir, namussuzdur.

Tayyip Erdoğan: Ben, Milli İstihbarat mensuplarını İmralı’ya gönderen Başbakanım. Açıkça söylüyorum, bu günde gönderirim, yarın da gönderirim.

Beşir Atalay: Oluşacak yeni heyetimizin Kandil ile direkt görüşmesini ben arzu ediyorum. Bülent Arınç: Sayın Öcalan demeyi suç olmaktan çıkardık. Hatta PKK’nın kendisine ait bayrağının ellerinde taşınmasını, Öcalan’ın posterlerinin taşınmasını suç olmaktan çıkardık.

Yalçın Akdoğan: Öcalan ve PKK konusunda anlaştık. Şimdi Hükumet toplumu bu duruma hazırlıyor. Emre Aköz: PKK bir terör örgütü değildir.

Beşir Atalay: Biz bir anlamda HDP’yi güçlendirdik. HDP’ye büyük rol verdik.

Ahmet Taşgetiren: PKK’nın silahlanmasına oy için göz yumduk. Örgütün bütün faaliyetlerine göz yumduk.
Sadullah Engin: Öcalan, bölgenin ve Türkiye’nin reel politiğini daha sağlıklı değerlendiriyor. Nihal
Bengisu Karaca: Bebek katili denilen Öcalan, çıktı Nevruz’da gerçekten kapsayıcı, insanlara geleceği gösteren ve helalleşme teklifi sunan bir konuşma yaptı.

Hilal Kaplan: Bir zamanlar “Ölmeye hazırım” diyen Öcalan, şimdi “Yaşatmaya hazırım” diyor. Abdulkadir
Selvi: Öcalan, bu süreçte sorumluluk bilinciyle hareket ediyor. İlerleyen aşamalarda Öcalan’ın konumunu Türkiye artık tartışmalı.

Mehmet Barlas:
Öcalan bile zamanın ruhunu yakalamıştır.

Yalçın Akdoğan: Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var. Mesajları, sürecin geleceğini düşünen bir hassasiyet yansıtıyor.

Mehmet Metiner:  Öcalan’ın durduğu yer, Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecine katkı sağlayan bir yerdir. İmralı’da çok anlamlı ve çok değerli şeyler oluyor.

Yiğit Bulut: Abdullah Öcalan, Ortadoğu’da Türkiye’nin önünü açıyor.

Yasin Aktay: Öcalan, dünyanın geleceğini iyi okuyup, Kürtler’in ve PKK’nın önüne yeni hedef koymuştur. Şartların iyileştirilmesi talepleri var. Bu talepler normaldir ve meşrudur.

Beşir Atalay: Abdullah Öcalan, Kürtler’in lideridir.

Bülent Arınç: Dağa çıkışlar eskiye oranla daha nitelikli bir hal almıştır.

Mehmet Metiner: AKP kaybederse Öcalan da kaybeder.

Beşir Atalay: Öcalan’ın mesajları, bizim de düşüncemizdir.

Bülent Arınç: Öcalan’ı zor duruma düşürdüğünüzü düşünmüyor musunuz? Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz? Öcalan’ı itibarsız hale getiriyorsunuz. 

Yukarıdaki listeyi uzatmamız mümkündür. Ancak bu sütuna sığdırabildiğim kadarını yazabildim. Silopi'ye ‘çadır mahkemeyi’ kim kurdurdu? Dolmabahçe mutabakatının altına imzayı kimler attı? Milleti bu konulara ‘alıştırmak’ için ‘akil adamalar’ heyetini kimler oluşturdu?

Eyy gafiller; bu konularda daha yazabileceğimiz çok şey var ama nasıl olsa okuryazarlığınız yok gibi

Bunları gazetelerden okumadıysanız, televizyonlardan duymadıysanız, yoksa siz; AKP’lilerin çok sevdiği, okuryazar olmayan ‘cahil-cühela’ takımından mısınız? Yoksa Tayyip Bey’in kendisine göre oluşturduğu, sözde ‘dindar ve kindar’ okulundan mısınız? Kutsal dinimizi ve inancımızı bu tür olaylara malzeme yapabilecek kadar mundar mısınız?

Protesto edeceğiniz adres bellidir, neden yanlış adrestesiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar