Elif Doğan Şentürk

Elif Doğan Şentürk

“Eyy büyük Atatürk”

Danıştay 8. Dairesi, 2013 yılında okullardan kaldırılan Andımız'ın yeniden okutulması kararını verdi. Danıştay'ın bu kararı bir oy farkla alındı... Keşke oy birliğiyle karar verselerdi. Ama yine de üyelerin bu cesaretini ayakta alkışlamak gerek!
Hep söylüyoruz bunca sorun varken en tepede oturanların bunlara çözüm araması gerekirken nedense çözülmüş olan bir problem yeniden soruna dönüşüyor.
Doğru verilen bir karar neden bazılarına yanlış gelir ki?
Mesela; “ANDIMIZ” NEDEN BİRİLERİNE BATIYOR?
Türküm demek mi? Doğru olmak, çalışkan olmak mı? Nedir rahatsızlık veren?
Önceki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve şimdiki bakan Abdülhamit Gül hemen başladılar Danıştay’ı suçlamaya...
Daha önce de bu köşeden belirttim; Papaz uçarken “Yargı kararına uymak zorundayız. Mahkemelere karışamayız” diyenler, şimdi de “Yargı idareye karışamaz” diyorlar!
Her fırsatta, daha doğrusu her sıkıştığında “Türkiye hukuk devletidir” diye bas bas bağıranlar niye şimdi verilen bu kararı hukuk dışı olarak değerlendiriyor?
Tabi bu kararın karşısında MHP’nin alacağı pozisyon çok önemli. Sadece sosyal medya paylaşımlarıyla geçiştirilecek bir konu değildir bu! Sürekli milliyetçilik söylemleriyle, Cumhur İttifakına vurgu yapan Bahçeli, andımız meselesini, ittifakın varlık sebebi olarak görmeli.
Çocuklarımızın, hep bir ağızdan Andımızı okumalarından daha etkili bir “Milli Duruş” var mıdır sizce?
Saygı duruşuyla okuduğumuz andımız tam anlamıyla ‘Milli Duruş’tur.
Hatırlayın geçen yıl İstanbul’da bir okulda İlkokul öğrencilerine “Elimizde Kuran, kalbimizde iman, Müslümanız Müslüman” sözleriyle ‘İslam yemini’ ettirmişlerdi!
Hatta o dönem TBMM Başkanı olan İsmail Kahraman, kamusal bir alan olan okullardaki yasadışı uygulamaların adeta üzerini örtmeye çalışırcasına “Bunlar özel yaşama girer” diyerek soruları geri çevirmişti.
Demek ki mesele And meselesi değil!
Mesele ATATÜRK!
Mesele LAİKLİK!
Mesele Andımızın içinde yer alan, her sabah çocuklarımızın hep birlikte haykırarak “EYY BÜYÜK ATATÜRK” sözleri!
Bakalım Danıştay ne kadar direnebilecek!

Önceki ve Sonraki Yazılar