Fantastik Türkiye Projesi

AKP iktidarının yarattığı insan malzemesi müthiş! Şu sürekli terleyip böğüren Fatih Tezcan mesela... “Hayalim; Beştepe Külliyesi’nin dünyanın en büyük İlahiyat Fakültesi olması ve Devlet Başkanı Erdoğan’ın Topkapı Sarayı’na geçmesidir!” diyor.

Topkapı’nın topu, Kışla’nın gülü o... Padişahlık heveslisi şuur pıtırcığı!..

Daha evvel Kahire’nin Türkiye’nin İçişleri Bakanlığı’nın bir meselesi olduğunu söylemişti. Hızını alamamış, “Kahire Türkiye’nin 82’inci vilayetidir. Şam 83, Bağdat 84, Mekke 85, Medine 86!..” diye ter saçı saçıvermişti...

***

Bu ‘tür’, AKP iktidarı altında her tarafı istila etti. Normal bir ülkede derhal hastaneye kaldırılması gereken tipler bizde televizyona çıkarılıyor artık.
Tamam, öyle olsun...

Bir an memleketi bu ‘tür’ün zihnine tamamen teslim ettiğimizi farz edelim. Elbette bizim de hayallerimiz var!

***

Adam Vahdettin Köşkü’nü kendine devlet başkanlığı İstanbul binası olarak hazırlattı ya... Hevesi kursağında kaldı. KaçAk Saray’ın büyük tepki alması ve devlet başkanlığının hayal olması neticesinde taşınma işini halledemedi. Eh, Fatih Tezcan adamı Topkapı’ya yerleştirdiğine göre, Vahdettin Köşkü’ne de Reza Zarrab yerleşsin. Ebru Gündeş bahçede Çengelköy hıyarı yetiştirsin, önemli günlerde çikolata paketleri içinde ulufe olarak dağıtılsın...

Vahdettin Köşkü’nün yanına mezarlık arazisi tahsis edilmiş, 20 bin liradan mezar yerleri satışı başlamış, bütün AKP’liler kapışmış mezar yerlerini. Hepsi bir an evvel yerlerine yerleşsinler, orada yatıp kalkmaya başlasınlar.

Bunlar şimdi Karadeniz’e ‘Yeşil Yol’ yapmaya niyetli ya, öyle gıdım gıdım olmasın, Karadeniz’i de komple asfalt kaplayalım, herkes rahat etsin. İhaleyi Ali Ağaoğlu alsın, iş bitince “Ben yaptım oldu!” diye reklam filmi çeksin.

Sonra, Anıtkabir Suudi Kralı’na hediye edilsin, arazisi için özel imar çıkarılsın.

Atatürk Orman Çiftliği tamamen Türgev’e devredilsin. Türgev orayı parselleyip satsın.

TBMM’ye ihtiyaç kalmayacağına göre, müteahhit Mehmet Cengiz’e kat karşılığı verilsin, milletin ırzına geçmeye Meclis’ten başlama imkanı tanınsın.

Melih Gökçek Çankaya Köşkü’ne yerleşsin. Köşk bahçesinin duvarlarından gelen geçenin kafasına leblebi atsın, Ankaralılar iyice delirsin.

İzmir Saat Kulesi Zafer Çağlayan’a devredilsin, devir protokolü bir peçetenin üzerine yazılarak resmiyet kazansın.

Ayasofya Cübbeli Ahmet’in tasarrufuna bırakılsın, TRT’nin başına Kadir Mısırlıoğlu getirilsin ve tüm çalışanlara fes takmak zorunlu hale getirilsin.

TÜBİTAK Badeci Şeyh’e terk edilsin.

Cumhuriyet Gazetesi’nin başına Ufuk Uras geçsin; Jöleli, Kütahyalı Rasim, Nagehan ve Sevilay orada yazmaya başlasın, konu tamamen kapansın.

Karısını bıçaklayan Muhsin Kızılkaya Kadın ve Aileden Sorunlu Devlet Bakanı olsun. Müşavirliğine eski ev arkadaşı Yılmaz Erdoğan getirilsin, kocalarından şiddet gören kadınlara sevimlilik yapsın.

Yavuz Bingöl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın başına geçsin.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü de Senfoni Orkestrası’na bağlansın, konserlerde ‘Oturmuş kumar oynar ah ciğerimin köşesi’ isimli eser seslendirilmeye başlasın.

Etyen Mahcupyan Türkiye Jokey Kulübü Başkanı olsun, Gazi Koşusu’nun adı Teyyip Koşusu olarak değiştirilsin, Egemen Bağış ve Muammer Güler jokey olarak hizmete başlasın.

Tuğçe Kazaz bir diğer çılgın proje kapsamında Diyanet İşleri Başkanı yapılsın, kendisine makam aracı olarak uçan daire tahsis edilsin.

Ayşe Hür CHP’nin başına getirilsin. Hükümeti kurma görevi Acun Ilıcalı’ya verilsin, Turabi Barış ve İyi Niyet Elçisi olarak Kıbrıs’a yollansın, Kıbrıs’ta iç savaş çıksın.

Haydar Baş İş ve Aşişleri Bakanı olsun. Bir kanunla Deniz Baykal’ı sevmek zorunlu hale getirilsin.

Devlet Bahçeli’ye ODTÜ Matematik Bölümü’nden fahri doktora verilsin.

Bütün askerler terhis edilsin, subaylar emekliye ayrılsın, Genelkurmay IŞİD’e devredilsin; böylece MİT TIR’larla gizli gizli silah taşıma derdinden kurtulsun. MİT’in başına Nur Yerlitaş tayin edilsin, görüşmeleri o yürütsün, Abdullah Öcalan ruhen çökertilsin ve ‘çözüm süreci’ iyice düğümlensin.

Fatih Tezcan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaya başlasın.
87 Nebraska, 88 Manila, 89 Moskova, 90 Nairobi olsun. Pensilvanya’ya özerklik tanınsın, Çin’i fetih hazırlıklarına hız verilsin.

Bu arada, elbette, Boğaziçi Sosyoloji kapatılsın...

Önceki ve Sonraki Yazılar