Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Fb:2 Gs:2

Süper ötesi ligimizde on hafta geride kaldı. İbrahim Üzülmez; takımı ligte 9. iken, Gençlerbirliği’nden kovuldu. Son hafta Antalya deplasmanında İrfan Can penaltıyı kaçırmayıp 1 puan alabilseler, Osmanlıspor’un üstüne çıkmış olacaklardı. O vakit de kovar mıydı İlhan Cavcav bilmem… 


Bek rotasyonu ve kalitesine inanmadığımız forvet hattı ile Başakşehir şampiyon olabilir mi? İddaa şirketi böyle bir ihtimale saygı duyuyor; 5,5 katı oran veriyor. Trabzonspor’un şampiyonluğuna 30, Konya’ya 80, Osmanlı’ya 100 şeklinde gidiyor. 


Peki ya üç büyükler? Beşiktaş ağır favori görülüyor: 1,70. Fenerbahçe oranlarda da atak yapıp Galatasaray’ı geçti. FB şampiyonluğu dört katı verirken GS şampiyonluğu artık 4,75 katı veriyor. Zira Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki puan farkı ikiye indi. Milli ara dönüşü FB, GS’yi yenerse puan tablosunda da sollamış olacak. Peki yenebilir mi? 


Kadıköy’de en son maç 1-1 bitmişti. Gökhan Gönül ortasında oluşan kargaşada Diego golü bulmuş; 1-0’cı Pereira karşısında Hamza Hocalı GS, 1.97’lik stoper BA’nın dibindeki 1.73’lük Olcan Adın’ın kafa golü ile 84. dakikada 1-1’e ulaşmıştı. Bahsi geçen hiçbir karakter bu maçta olmayacak. 


Kontratına “tatillerde Hollanda’da olurum” yazdıran Advocaat yine ülkesine gitti. Maça kaç gün kala gelecek bilmiyorum. Fenerbahçe cephesinde en büyük handikap Mehmet Topal’ın sarı kart cezası. Onun yokluğunda Neustadter ilk 11 çıkacağa benziyor ve bu Fenerbahçe kazanamaz hipotezinin ilk argümanı. Kariyerinde stoper ve önlibero oynayıp hiç kırmızı kart görmeyen Neustadter’i Rusya milli takımında önlibero olarak Euro 2016’da izlemiştim, beğenmemiştim ve 1 puan alabildiler zaten. Ama şu da var; Fenerbahçe’nin kare ası dediğim Kjaer – Skertel – Volkan Şen ve Lens sahada olacaklar. Seyirci katkısı ile maçı alabilirler.


Galatasaray cephesi daha kötü durumda. Başakşehir yenilgisi sonrası Sneijder “Galatasaray iyi olacak mı?” sorusuna sinirli bir şekilde, “Bunu onlara sorun. Böyle oynarsak kazanmamız imkânsız” cevabını verdi ve takım arkadaşlarını hedef gösterdi. Riekerink’e kimse şu sıralar BAY demiyor aksine BAY BAY deme hazırlığı var. İnter’de beş maçın dördünde yenilip 85 günde kovulan Frank De Boer’in adı geçti basında. 4-3-3 oynatıyor deseler de inanmayın, aynı Mancini gibi defansçının teki. Geldiği gün Galatasaray’ın şampiyonluk iddiası biter. Zira Sneijder’in ikinci kez bir Hollandalı hoca getirmesi ile takım karışır, Selçuk İnan ve tayfası isyan çıkarır. 


Evet Galatasaray yenildiği zaman çok ama çok şey değişecek, birçok olay ve kavga olacak. Bir camia tüm bunlara gebe iken Fenerbahçe kazanır demek çok zor. İki taraf için de lige tutunma maçı. Ezelden beridir derbiler berabere bitsin hakem camiası eyyamını da katarsanız beraberlik doğal sonuç gibi duruyor. 

Muslera faktörüne rağmen, seyirci faktörü ile Fenerbahçe iki gol bulacaktır. Galatasaray’da Sneijder yırtınacaktır. Eren faktörünü de eklersek deplasman takımının golü ya da golleri de kesindir. % 51 olasılıkla maç 2-2 biter, 2-1 bitme olasılığı % 48. Kalan % 1 ihtimalle: 3-2.  
Trabzonspor 

Önceki ve Sonraki Yazılar