Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Fenerbahçe: 3 Krasnodar: 1

   0-0’lık Fenerbahçe – Kasımpaşa maçının bitiminde koltuk değneğini sahaya fırlatan seyirciyi sakinleştirmeye giden polisin telsizini kapan seyirci, telsizi de sahaya atıyordu.

         Maç sonrası Rıdvan Dilmen bile çılgına dönmüş, Güntekin Onay’ı azarladığı programda “Fenerbahçe’nin rakibi artık Antalyaspor” diyordu. 14 maç kala şampiyonluktan mı kopulur isyanındaydı.

         Daha sezon başında altıncı olur dediğim Fenerbahçe’nin ligten kopuşu benim açımdan sürpriz değil. Fakat sahip olunan kadro çöpe atılası değil. Skrtel – Kjaer tandemi Türkiye’nin gördüğü en iyi stoper ikilisi. Aziz Yıldırım adlı şahıs çok uğraşıp Gökhan Gönül ile Caner Erkin’i takımdan kovmasa ilk defa tastamam bir defans hattı olacaktı bu ülkede. Efsane olacaklardı.

         Geçen yıl vardılar bir tek Skertel mi değiştirirdi, durumu derseniz… Skertel’i ülke kamuoyu nasıl tanıdı? Ali Ece “Skertel Liverpool’dan ayrıldığı için taraftarlar çok mutlu” dedi, herkes ona göre peşin fikir oluşturdu. Halbuki Skertel; taraftarı kızdıran beş maçı çıkarın, muhteşem bir stoperdi. Liverpool onu gönderip kimleri oynattı ve neden Klopp faktörüne rağmen şampiyonluktan uzak kaldı, düşünmek lazım… (Skertel aslında Kjaer’den bile iyi oynuyor diye yalnızca bir kişiye söyleyebilmiştim, tepkiden korkuyordum; geçen pazar Rıdvan Dilmen de aynı şeyi söyledi açık açık, helâl olsun Rıdvan’a, bazen kafası çalışıyor…)

         Her neyse yalnızca basan Ali ve koşan Şener de idare eder, Fener’in geri dörtlüsü iyi. Sabırlı oynayıp, ilk yarının 39. dakikasında yine gol bulacaklardır en az yirmi bin taraftar gelirse. Fenerbahçe’nin ikinci golü 70. dakikadan önce atmaması lazım. Atarsa Krasnodar hocası Igor kardeş, Joaozinho ve Laborde’yi oyuna alıp saldırır ve gol bulmak için önünde yeterli süre kalır. 2-1’de FB elenir. Üçüncü golü Fenerbahçe atabilir mi? O da taraftar sayısına, desteğe bağlı. Musa Sow’un rövaşatasına, Kjaer’in frikik golü atmasına kalan über bir durum…

         Kafamda oynattığımda hep 2-1 ile eleniyoruz; ekstra bir performans daha gerekiyor, belki Volkan Şen sahne alabilir, oyuna girip. Tabii tüm bu senaryolar Dick Hoca’nın saçmalamama durumları için geçerli. Örneğin RVP’nin oynaması şart. Fernandao ile çıkarsa rakip en az 10 metre ileride oynar oyununu. Dick Hoca’nın oyun planında da ince bir ayar yapması lazım. Her topu Lens’e vermemeli, adam markajı yapmamalı.

         İşin komik yanı rakibin de RVP sorunu var. Onların Robin Van Persie’si “Ari” adlı Brezilyalı oyuncu. 20 maçta 7 gol, 4 asisti var. Eylül ayında Nice’i 5-2 yenerlerken iki gol atmıştı. 31 yaşında, klas oyuncu. Çin’e transfer olsun deyu takımdan dışladılar. İyi ettiler.

 

NOT: Geçen cumartesi verdiğim kuponlarda Kasımpaşa’nın yenilmezliği, Millwall sürprizi gibi bahisleri bulsak da yine Başakşehir kurbanı olduk. Organize diye bilinen Başakşehir’i tek başına durduran Antepli stoper Wallace Reis’i kutlamak elzem. Geçen hafta 9 kişilik Antalya’yı yenemeyen Aykut Konyaspor’unun; topçularına saydırmış Ümit Özat’a 2-0 yenilmesi ise skandal. Kilometreci, defansçı hoca yasağı mı gelse nedir?!    

Önceki ve Sonraki Yazılar