S. Ersu Hızır

S. Ersu Hızır

Fenerbahçe ve FETÖ

Fenerbahçe basketbol takımı Euroleague Final Four’un final maçında Olimpiakos’u yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Fenerbahçe Euroleague Final Four’da İki yıl önce 4. geçen sene finalde ise son saniyede yenilerek 2. olmuştu. Bu kez inanmışlıkla, kararlılıkla oyuncu- antrenör- yönetici- taraftar birleşkesinin hak ettiği sonucu alarak, hem kendi taraftarını hem farklı takımların taraftarlarını sevince boğdu.

Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Trabzonsporlu, Diyarbakırsporlu, Ankaragücülü, Antalyasporlu, Gaziantepsporlu... Hepsi tek yürek evinde, işyerinde meydanlara kurulan dev ekranlardan maçı izlediler. Maç sonrası şampiyon Fenerbahçe’yi kutlayarak bu sevince ortak oldular. Bu şampiyonlukla Fenerbahçe gerektiğinde farklılıklarına rağmen Türkiye’de birliğin beraberliğin sağlanabileceğini gösterdi. Fenerbahçe kendi içindeki dayanışmayı en zor günlerinde dahi göstermiş, tüm Türkiye’ye örnek olmuş spor kulübüdür.

Fenerbahçe Kulübü Baş- kanı Aziz Yıldırım maç sonrası yaptığı açıklamada bu konuya dikkat çekerek; 2006 yılından beri Fenerbahçe’nin özellikle Fetö yapılanması tarafından mağdur edildiğini vurguladı. Fenerbahçe 2006 ve 2009 yıllarında aldığı darbeler sonucu futbolda şampiyon olamamış kulüp yıpratılmaya çalışılmıştı. 2011 yılında şampiyon olan Fenerbahçe; bu kez başta kulüp başkanı ve yö- neticilerinin kumpas bir iddianame ile tutuklandığı süreci yaşadı.

Başkan ve yöneticilerinin tutukluluğunun hemen ertesinde kongre üyelerince Faruk Ilgaz tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda bir iki küçük cılız ses dışında Fenerbahçeliler ilk sınavlarını başarıyla vermişti. Sonrası; Ataşehir’deki Fenerbahçe Arenada 19-20 Mayıs 2012’de yapılan kongrede her türlü psikolojik baskı ve tekliflere rağmen hapiste olan Aziz Yıldı- rım tekrar başkanlığa seçildi.

Telefonların izinsiz dinlendiği, insanların keyfi gözaltına alındığı, takip edildiği o günler de Fenerbahçeliler olarak tüm engelleri aşıp baskılara göğüs gerdik. Bu kumpaslardan Türkiye’de birçok kişi ve kurum nasibini aldı. Birçok insan haksız yere mağdur edildi, hapislerde hayatını kaybetti. Bazı makam sahipleri de kendilerini kurtarmak için maiyetini suçlayıp, farklı ilişkilere girdi. Kumpasla, şantajla siyasetle birlikte spor kulüpleri de dizayn edilmeye çalışılıyordu.

Böylesi bir dönemde; Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım hiç kimseye yalakalık yapmadan, taviz vermeden hapiste olmasına karşın tüm camiasına moral vererek dik duruşunu bozmadı. Kulüp başkanı olarak sorumluluğunu kat be kat üstlendi. Bağırdığına bağırdım, yaptığına ben yaptım diyerek hiçbir yöneticisini suçlamadan lider davranışını sürdürdü. Fenerbahçe camiası da ona sahip her zaman sahip çıktı. Bu gün devletin, bürokrasinin en kılcal noktalarına kadar sızdığını öğrendiğimiz Fetö terör yapılanması, Fenerbahçe’ye sızmayı başaramamıştı.

Fenerbahçe sporcuları -yöneticileri - taraftarları ile Genelkurmay Başkanları’nı dahi zamanında tutuklayan bu örgüte karşı dik durmuş, eğilmemiş, direnmişti. Fenerbahçe bu direnci; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine olan inancı, onun fikirlerinden aldığı güç ve enerjiden elde etti. O günler de Kadıköy’deki bir maçta Atatürk tişörtü giydi diye şiddete maruz kalan Fenerbahçe taraftarı, dün olduğu gibi bugün de yaptığı tezahüratları ile Başkan ve yöneticileri gibi çizgisinde de- ğişiklik olmadığını duruşunu bozmadığını bir kez daha gösterdi.

Taraftarının söylediği “İzmir Marşı ile sahaya çıkan ve İzmir Marşı ile sahadan ayrılan” Fenerbahçe’ye bu kupa yetmez. Fenerbahçe’den her branşta atacağı olumlu atılımlarla, yurt içi ve yurt dışı daha büyük başarılara imza atmasını bekliyoruz. Euroleague şampiyonu Fenerbahçe’yi bir kez daha kutluyor, bu şampiyonluğun ülkemize gelmesinin sevincine ortak olan milletimize, Fenerbahçelilere ve diğer takım taraftarlarına da başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar