Elif Doğan Şentürk

Elif Doğan Şentürk

Fesli

O gün milyonlar Ulu Önderi anmak için Anıtkabir’e akın ederken; Diyanet İşleri Başkanı bir gün önce Fesli’yi ziyaret etti.

Kim bu fesli?

- “10 Kasım’da kenefe gidin” diyecek kadar gözü dönmüş,
- Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı ne şeriat yıkılırdı” diyecek kadar gayri milli,
- Atatürk heykellerini kastederek, "Heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" diyecek kadar şuursuz ve ağzı bozuk, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı sözde tarihçi bir adam.
Peki Diyanet İşleri Başkanı kim?
- Fetö’nün Abant platformu’nun müdavimi!
- Darbe girişiminin ‘kilit’ isimlerinden FETÖ’cü Adil Öksüz’ün doktora tezinde imzası olan bir akademisyen!
- Fetö’nün kurduğu Kültürlerarası Diyalog Platformu'nda (KADİP) bir dönem yönetim kurulu üyeliği yapmış bir “barış” elçisi!
Bu arada Kadir Mısıroğlu denen Atatürk düşmanı adam, Diyanet İşleri Başkanı’nı “Şeyhülislam” diye niteleyip “Beni ziyaret etmesi tarihi bir hadisedir” açıklaması yaparken, Diyanet ise bunun “insani bir ziyaret olduğu” söylüyor.
Bu insanı durum; fes ve sarığın kardeşliği mi?
Ali Erbaş bununla da kalmayıp “Farklı beklentilerle kişileri itibarsızlaştırmak kul hakkını ihlal etmektir” diyor.
Ey Ali Erbaş bey; "Şeyhülislam beni ziyarete geldi..." diyen bu şuursuz adama “Ben Şeyhülislam değilim. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı'yım" demeyi düşünüyor musunuz?
Yoksa bu sözleri kabul edip o koltukta bizim vergilerimizle oturmaya devam mı edeceksiniz?
Bugün Atatürk düşmanı fesli böyle şuursuzca konuşabiliyorsa sorumlusu ve onu konuşturan kişi Diyanetin başında oturan Ali Erbaş’tır.
Bu rezaletin karşısında tek yapılacak şey ise Ali Erbaş’ın görevden alınmasıdır. Nitekim CHP, MHP ve İYİ Parti Diyanet İşleri Başkanı'nın derhal istifa etmesini istediler. 
Evet Ali Erbaş ya derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalı! Görevden alınmadığı takdirde ise iktidar da aynı şekilde bu rezaletten sorumludur!
Tarihçi Sinan Meydan İlk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi’yi anlattığı bir yazısı aklıma geldi. 
Rıfat Börekçi bakın Atatürk’ü nasıl anlatıyor: “Ata'nın huzuruna geldiğimde beni ayakta karşılardı… ‘Paşam beni mahcup ediyorsunuz' dediğim zaman ‘Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır' buyururlardı. Atatürk şahsi çıkarları için kutsal dinimizi siyasete alet eden cahil din adamlarını sevmezdi.” (Ercüment Demirer, Din Toplum ve Atatürk, s.10).
Şimdiki Diyanet İşleri Başkanı’na en güzel cevap bu olsa gerek!

Önceki ve Sonraki Yazılar