Futbolu en iyi yöneten ülke Türkiye

Bunun sebebi nedir, bunu bilebilmek ya futbolu yönetenlerin ya da duayenlerin işi. En çok para eden takımlar hep kayırıldı bugüne kadar. Bunun aksini iddia etmek mümkün değil, gözlerimizle yıllardır görüyoruz, işitiyoruz veya duyuyoruz.

Beşiktaş 3 büyük ekonomili takımımız arasında üvey evlat muamelesi gören bir takım olarak, bu takımlarla şampiyonluk yarışına girdiğinde sonuç hep aynı oluyor sanırım. Bir sürü verilmeyen penaltı, hatalı ve bir o kadar da sinir bozucu kararlar.

Kendi yarattığı değerlere hiç bir zaman sahip çıkamayan bir ülke olarak elbette ki bundan farklı bir tavır bekleyemezdik Beşiktaş için. Bu olay üzerinden Türk futbolunun neden buralarda olduğunu tartışmak doğru bir sonuca varmamıza yardımcı olabilir.

Biz kurnaz esnaf gibi az verip çok almaya çalışıyoruz. Başarıyı değil, kalabalığı değerli görüyoruz. Kavga gürültünün para ettiği bir ülkede elbette futbolda baş aktörlerin Galatasaray ve Fenerbahçe olmalı.

Bu kadar paranın döndüğü bu sektörde, müşteri memnuniyetini gözeten hiç kimse yok. Dolayısıyla böyle bir saçmalığı izlemek için müşteri gelmiyor, gelmesi için de zaten kimse uğraşmıyor, kafa yormuyor.

Millet olarak örnek olmayı beceremediğimiz gibi örnek almayı da beceremiyoruz. Bu işi fazlasıyla iyi yapan ve tüm Dünyaya pazarlayan ülkeler varken biz neden bunu örnek alıp uygulayamıyoruz diyorduk, ama şimdi işler daha farklı, ülkede voleybol ve basketbol gibi çok önemli ve başarılı organizasyonlar var. Bu branşlarda dünyaya kök söktürüyoruz, şampiyon takımlar çıkarıyoruz. Bir Allahın kulunun aklına gelmiyor mu? Bu takımlar bu ülkenin takımları ve başarılılar, acaba bunu nasıl yapıyorlar?
Kör bir millet olarak elbette ki bu soruları sormayacağız. Çünkü biz toplumca sorgulamaktan ve soru sormaktan çok çekiniriz. Ne gerek var ki öyle bir şeye? Hem zaten büyüklerimiz bizim için en uygun olanı yaparlar.

Eczacıbaşı VitrA Dünya Voleybol şampiyonu olmuş...
Neyse biz yine futbol maçlarında çıkan kavgaları ve polemikleri konuşalım. Zaten yönetmek çok kolay, her zaman istediğimiz ve reytingi olan takımları istediğimiz yerde tutabiliyoruz rahatlıkla.

Önceki ve Sonraki Yazılar