İmam hatip mi?

AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın “Bir gün her Türk çocuğu imam hatipli olacaktır” mealli konuşmasından sonra, kendi torununun Fransız kolejinde okuduğu ortaya çıktı!

Bunda şaşılacak bir şey yok!

1940’lardan beri fakir aile çocukları hep imam hatipte okudu, o okulları teşvik edenlerin evlatları da yabancı kolejlere gitti!

İslâm dini hep fakirlerin ve bu ülkenin sömürülmesi için alet edildi, alet çantasında her zaman da imam hatip bulundu!

Şu anda “Yeni İslâm Burjuvazisi” diye adlandırılan sosyetenin çocuklarının imam hatipte okuduklarına bakmayın siz..

Hele biraz daha palazlansınlar, ikinci kuşak aynen yabancı kolejlerde alacaktır soluğu!

İmam hatipler yine garibanlara kalacaktır!

Ayrıca ben yabancı okul mezunu pek çok dindar ve yurtsever çocuk biliyorum, hiçbiri öyle korkulduğu gibi papaz olmadı!

Ama şu an Türkiye’yi yönetmekte olan imam hatipli iktidara bakarsak, imam hatiplerde verilen eğitimin ne kadar “dindar ve kindar” nesil yetiştirdiği konusunda şüpheye düşmeye gerek yok.

En meşhur imam hatiplimiz Başbakanımız!

Kur’an’ın, Bakara Suresi’nin 120’nci ayeti ile Mâide Suresi’nin 51’inci ayeti “Hıristiyan ve Yahudileri dost edinmeyin!” diye emreder!

Bu emri sıradan Hıristiyan ve Yahudi kullar gibi algılayan fakir gençlerimiz, gidip Hrant Dink’i, Rahip Santaro’yu öldürüp, Malatya’da Zirve katliamı yaparlar!

Ancak ülkenin imam hatipli Başbakanı, Hıristiyan ve Yahudi devletlerinin, Müslüman toprakları üzerindeki emellerini gerçekleştirecek olan BOP’a eşbaşkan olur!

Bir milyon Müslüman’ı katleden, kadınlarının ırzına geçen, camilerini bombalayan işgalci Amerikan askerlerinin en az kayıpla başarıları için hayır duası da eder!

Öte yandan adı Van’daki İmam Hatip Lisesi’ne verilen AKP’nin sözcüsü Hüseyin bey “Birkaç Memet şehit edildi diye, Meclis’i toplayamayız” diye demeç verir!

Abese Suresi’nde koskoca Hz. Muhammed’e (S.A.V), bir müşriki ikna edeyim derken İbni Ümmi Mektûm isimli kör Müslüman’ı darılttı diye uyarı gelirken, Sağlık Bakanı bir âmâ vatandaşımızı azarlar, sonra da bu vatandaş işten kovulur!

Hicr Suresi’nin dokuzuncu ayetinde Kur’an’ın koruma altına alındığı garantilenirken, din dersi kitaplarından, Bakara’nın 120’nci ve Maide’nin 51’inci ayetleri çıkarılır!

Şimdi de, bütün okulları imam hatipleştirmeye kalkarlar!

Yukarıdaki örnekler, imam hatiplerdeki eğitimin nasıl olduğu hakkında bilgi vermiyor mu?

Öyleyse amaç ne?

Lise bire kadar kolejde okuyup, sonra oradan kovulunca normal lisede ortaöğrenimi bitiren biri olarak meraktayım!

Önceki ve Sonraki Yazılar