Gazze'de ölüm- 2014

Gazze’ye ölüm yağdıran İsrail’li pilotlardan bazıları muhtemelen saldırılarından bir gün önce Tevrat’ta Sefenya 2:5 adlı bölümde aşağıdaki satırları okumuşlardır:


Ey utanmaz ulus, toparlan!

Hakkında ferman çıkmadan,

Gün saman ufağı gibi geçip gitmeden,


RAB'in kızgın öfkesi üzerine dökülmeden,


RAB'bin öfke günü gelmeden toparlan.

Ey RAB'bin ilkelerini yerine getirenler,

Ülkedeki bütün alçak gönüllüler, RAB'be yönelin.

Doğruluğu ve alçak gönüllülüğü amaç edinin.

Belki RAB'bin öfke gününde kurtulabilirsiniz.

Rab Ulusları Cezalandırıyor

Gazze bomboş kalacak,

Viraneye dönecek Aşkelon,

Boşaltılacak Aşdot öğle vakti


Kutsal kitaplarında bu metni okuyacak olan yobaz İsrail’liler Gazze’ye ölüm yağdırmayı tanrının bir görevi olarak da algılamaktadırlar büyük bir olasılıkla. Benzer bir şekilde kitaplarındaki İsrailoğullarını eleştiren pasajları da bazı yobaz Araplar İsrail’i yok etmek için tanrıdan gelen emir olarak algılamaktadırlar herhalde. Samimi Yahudiler veya Müslümanlar bu tür yorumlara yanaşmamaktadırlar şüphesiz. Kutsal metinleri çağımızda ölüme çağrı olarak yorumlamak sanırım barış içinde yaşayabilmenin önündeki en büyük engellerden biridir.

Amerikan emperyalizminin başları için ise İsrail sadece çıkarlarını bölgede koruyan bir maşadır. Böyle bir araç olmaktan kurtulmak isteyen laik İsrail’lilerin ise sesleri çok cılız çıkmaktadır. Çünkü bütün İsrail’lileri Filistin’den atmak isteyenler karşısında barışçı tezleri çok zayıf düşmektedir.

Vietnam’da ABD ve Gazze’de İsrail’in yaptığı jenosittir. Vietnam için kurulan başkanlığını Bertrand Russel’ın yaptığı Mehmet Ali Aybar’ın üyesi olduğu Savaş Suçları Mahkemesi hastaneleri ve konut alanlarını bombalama gibi eylemlerden ABD’yi dünya kamuoyu vicdanında mahkûm etmiştir. Ne yazık ki bugün böyle bir mahkeme kurulamıyor.

İsrail sonunda yenilecek ama o güne kadar çok Filistinli ölecek ne yazık ki. Vietnam’da da böyle olmuştu. Yeni orta çağda yaşamaya devam ediyoruz.


Önceki ve Sonraki Yazılar