'GENÇ SİVİLLER' ÖRGÜTÜ AKP LOBİ ŞİRKETİYLE ANLAŞTI

17 Aralık'ta başlatan süreçte 'Cemaat mi? AKP mi? tartışmasıyla bölünme yaşayan ‘Genç Siviller’ adlı grup , Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya Beş'ten Büyüktür' sözünün New York'ta reklamını yapmak için AKP Hükümeti'nin lobi şirketiyle anlaştı.

 

Amblemi Amerikan yapımı Converse marka spor ayakkabısı olan 'Genç Siviller' AKP Hükümeti'nin ABD'de tanıtımını yapan 'Alpaytac,Inc' adlı halkla ilişkiler şirketiyle sözleşme imzaladı.

 

ABD Adalet Bakanlığı'nın 6224 nolu resmi kayıt formunda, anlaşmayı, 'Genç Siviller Association' adına Koordinatör Ceren Kenar'ın , 'Alpaytac' şirketi adına da sahibi Huma Gruaz'ın imzaladığı görülüyor.

 

Adalet Bakanlığı belgesinde anlaşmanın 30 Eylül 2014 ile 30 Nisan 2017 tarihleri arasında geçerli olduğu belirtiliyor.

 

'Dünya Beş'ten Büyüktür' kampanyası, Erdoğan`ın geçen Eylül ayında BM'de yaptığı konuşmayla Güvenlik Konseyi`nin 5 daimi üyesi ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya`nın veto hakkına dikkat çekmek için başlatılmıştı.

 

Genç Siviller'in anlaştığı 'Alpaytac, Inc ' şirketi AKP Hükümeti'nden tanıtım için masraflar hariç yılda bir milyon 420 bin dolar ($1,420,000) alıyor.

 

Adalet Bakanlığı belgesinde Genç Siviller'in 'Dünya Beş'ten Büyüktür' kampanyası için Alpaytac şirketine ne kadar ödeyeceği belirtilmiyor.

 

Sözleşmede  ödemenin zamanında yapılması özellikle vurgulanıyor.

 

Anlaşmada, New York'ta Times Square'deki dev elektronik panolarda Tayyip Erdoğan'ın mesajını koyma planlarıyla gazetelere ilanlar verilmesi yer alıyor.

 

Şüphesiz bu harcamalar için onbinlerce dolar ödenmesi gerekir.

 

Adalet bakanlığı belgesinde 'Genç Sivillere'in hükümetle hiç bir bağlantısının olmadığına ilişkin  bölümler işaretlenmiş.

 

Hükümetle bağlantısı olmadan Genç Siviller'in bütçesi onbinlerce dolarlık Erdoğan'ın mesajını tanıtmaya yeter mi?


Önceki ve Sonraki Yazılar