4 metrelik köpek balığı, çığlık atan kızı havaya fırlattı

4 metrelik köpek balığı, çığlık atan kızı havaya fırlattı

Avustralya’nın güneyindeki Normanville kenti açıklarında ailesiyle birlikte tatil yapan bir kız çocuğu devasa köpek balığının saldırısına uğradı.

İngiliz medyasının haberine göre, 15 yaşındaki Sarah Williams kanoyla kalamar avladığı sırada 4 metrelik köpek balığının saldırısına uğradı. Kızına 30 metre mesafede motorlu tekne içinde bulunan babası Chris Williams, "Aniden alttan köpek balığı çıkarak kanoyu vurdu ve havaya kaldırdı" dedi.

​Kız suya düşerek haykırarak tekrar kanonun içine girmeye çalıştı. Babası tekneyi çalıştırarak kızına doğru gitti, oğlu da kardeşini teknenin içine aldı. Chris Williams'ın sözlerine göre, 10 saniye geç kalsalardı Sarah ölü olacaktı.

​Sahile doğru gittikleri sırada bile köpek balığının peşlerinden geldiğini anlatan Chris Williams, "Köpek balığı vazgeçmedi ve sürüklediğimiz kanonun etrafında dolanmaya devam etti" dedi.

​Kız çocuğu sadece olaydan morluklar ve çiziklerle kurtuldu.

Dünyanın en büyük yırtıcı balıklardan biri olan büyük beyaz köpek balığının uzunluğu genelde 4.5-4.8 metre, ama bazen de 6 metreyi bulabiliyor. İnsan için en tehlikeli köpek balığı türü olarak gösteriliyor.