ABD’li dergiden Akşener ‘e: ‘Kurnaz ulusalcı’

ABD’li dergiden Akşener ‘e: ‘Kurnaz ulusalcı’

Son üç yıldır dünya siyasetinin çehresini önemli ölçüde etkileyeceği düşünülen isimlerin belirli bir metodolojiyle belirlenerek açıklandığı POLITICO 28 - 2018 listesi yayınlandı. Türkiye’den sadece İYİ Parti Başkanı Meral Akşener listeye girdi.

ABD’li yayın kuruluşu POLITICO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu siyasi liderler, iş dünyası liderleri, sanatçı ve yazarlar listesine bu yıl Türkiye’den Meral Akşener 13. sıradan girdi.

28 farklı ülkeden 18 erkek ve 10 kadının yer aldığı listedeki kişilerin 2018 yılı boyunca yakından izlenmesi gerektiği, bu kişilerin dünyayı şekillendirecek isimler olduğu belirtiliyor.

Meral Akşener’i “Kurnaz Ulusalcı” alt başlığıyla tasvir eden POLITICO, Milliyetçi Hareket Partisi eski vekilinin neden dünya siyaseti için bu kadar önem arz ettiğini ise şu ifadelerle açıkladı:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her zamankinden daha otoriter ve ülkenin muhalefet liderleri Erdoğan’ı karşısında yetersiz. Laikler Erdoğan’ın seçmenlerini yenemiyor. Halkların Demokratik Partisi eş başkanları hapiste. Ve aşırı sağ parti de Erdoğan’ın tarafını tutuyor. Eski politikacı Meral Akşener’in yeni kurduğu İyi Parti ise Türkiye’nin muhalefetini yeniden canlandıracak – ve cumhurbaşkanının siyasi nüfuzuna büyük bir tehdit oluşturacak.”