'ABD’nin yeni oyunu devrede'

'ABD’nin yeni oyunu devrede'

FETÖ'cülerin Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen ABD’li işadamlarına yönelik ekonomik suç algısı oluşturma çabasına bir yenisi daha eklendi.

Son TV'nin haberine göre, Türkiye’ye karşı yürütülen ABD merkezli yeni saldırının arkasından da FETÖ çıktı. Türkiye’de yatırım yapan ABD’li işadamlarının hedef alındığı ve yanlışlarla dolu bir haberin sosyal medya PR’ını kaçak Emrullah Uslu yaptı.

Bir gazetenin ABD muhabiri tarafından hazırlanan ve bugün söz konusu gazetede yayınlanan; ‘Jet Vurguna Kelepçe’ başlıklı haberde, işadamları Lev Aslan Dermen ile Jacop ve Isaiah Kingston’un Türkiye’ye para kaçırdıkları ve ABD maliyesini 511 milyon dolar dolandırmakla suçlandıkları iddia edildi.

Haberde, Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerin özel uçakla Türkiye’ye kaçmak üzere Los Angelas Havaalanı’na giderken gözaltına alındıkları yazılırken, UTAH Eyalet Savcılığınca elektronik ihbarlarda iddia edilen kriminal suçların yeterli ve inandırıcı görülmeyerek tedbiren kefaletle serbest bırakılmalarına ise gazetede yer vermedi. Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türkiye’ye milyarlık yatırım yapmak isteyen ABD’li işadamlarına yönelik ekonomik suç algısı oluşturma çabası da dikkatlerden kaçmadı.

Ayrıca Lev Aslan Dermen’in hala Los Angeles’ta olduğu, Türkiye’ye kaçtığı haberlerinin ise asılsız olduğu öğrenildi.

ABD’de yaşayan FETÖ’nün ele başısı Fetullah Gülen’in A Takımında yer alan FETÖ kuruluşu Türk Amerikan Birliği’nin başında bulunan Faruk Taban’ın çıkan algı niteliğindeki haberin perde arkasındaki isim olduğu ileri sürüldü. Trump yönetiminin yanı sıra Obama ve Hillary Clinton’a da yakınlığı ile bilinen Faruk Taban, Clinton’nın seçim kampanyasına örgütün milyonlarca dolarını aktarmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aralık 2013’te gerçekleştirdiği ve 17-25 kumpasının hemen öncesine denk gelen esrarengiz ABD ziyareti sırasında da CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri ile poz vermişti. Aynı Fetullahçı ekibin Türkiye’ye karşı yürütülen ekonomik savaş stratejisi içinde; ABD’li Jacop ve Isaiah Kingston kardeşler üzerinden Türkiye’ye karşı kullanılmak üzere Amerikan medyasında ikinci bir Reza Zarrap algısı yaratmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Jacop ve Isaiah Kingston’un gözaltına alınmasının perde arkasında yine bu ekibin Amerikan resmî makamlarına asılsız ihbarları olduğu da iddia edildi.

Diğer taraftan söz konusu haberin sosyal medya PR’ının Fetullahçı Firari Emrullah Uslu tarafından yapılması ise dikkat çekti. Başta Selam Tevhid ve MİT Tırları soruşturmaları dahil birçok suçtan kırmızı bültenle aranan eski Emniyet Amiri Fetullahçı Uslu’nun Türkiye’ye kurulan Rıza Zarrab benzeri bir kumpası anımsatan olayı, sosyal medyada gündemde tutması manidar bulundu. Uslu olay ile ilgili birçok sıralı tweet atarken bu durumun kumpasın arkasında Fetullahçıların olduğunun bir başka kanıtı olarak değerlendirildi.

AMAÇ TÜRKİYE’YE YATIRIMIN ÖNÜNE GEÇMEK

Dünyanın önemli yatırım şirketlerinden Washakie Renewable Energy (WRE) LLC. Başkanı olan Jacob Ortell Kingston, Türkiye’ye önemli sermaye girişi sağlamıştı. Jacob ve Isaiah Kingston kardeşler son zamanlarda Türkiye’ye 1 Milyar Dolar yatırım yapmış olan ciddi bir yatırımcı ve Türkiye’deki şirketlerinde çalışan personel sayısı 2 bin civarında. Grubun Türkiye’de yeni bir otel yatırımı da yaptığı konuşuluyor.

HABERİN ALGI VE YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Türkiye’de şirketlerinin içini boşaltıp, yurtdışına örgütsel para kaçıran Fetöcü iş adamlarının olduğu bir dönemde, ülkemizde yatırım yapan ABD’li bir yatırımcıya yönelik “Jet Vurguna Kelepçe” başlıklı haber yapılması yatırımcılarda endişe yarattı.