Adapazarı'nda deprem şehitleri anıldı

Adapazarı'nda deprem şehitleri anıldı

Adapazarı Demokrasi Meydanı'nda 17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenler felaketin meydana geldiği saat 03.02'de gözyaşlarıyla andı. 

Adapazarı İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği, 17 Ağustos 1999'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem felaketini anmak için Demokrasi Meydanı'nda program düzenledi. Anma programına, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. AFAD, UMKE, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri meydanda stant açarak toplananları depremle ilgili bilgilendirdi. Programda çok sayıda imam Kuran-ı Kerim okudu. Binlerce insanın öldüğü deprem sonrası çekilen fotoğraflar kurulan dev ekrana yansıtıldı. Depremin meydana geldiği saatte dualar okunurken, vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.

Depremde 2 çocuğunu kaybeden Nurcuhan Kurşun, programa ilginin az olmasına tepki göstererek, "Yakışıyor mu bu bize? İnanın ki ben üzüldüm şu insanları görünce. O kadar çabuk mu unuttuk? 2 evladımı verdim ben, 18 yaşında oğlum, 16 yaşında kızım öldü benim. O zaman, hayatım karardı. Engelli çocuğum var ona tutundum. Ben unutmadım, siz nasıl unutuyorsunuz? Adapazarı halkına sesleniyorum, lütfen herkes annesini, babasını, evladını unutmasın. Bu bizim için büyük bir şeydi. Ben utanç duydum bundan" diyerek tepki gösterdi.

Felaket gecesini yaşayanlardan Sinan Burnaz Sakaryalılar'ın depremi çabuk unuttuğunu belirterek, "Şu meydanda valilik binası olduğu zaman çaresizlik içindeydik. Sayın Valimiz Yener Rakıcıoğlu hiç unutamam, bisikletle yanına geldim paçasından tutarak, 'Sayın valim lütfen bize yardım edin' dedim, çok insanlar öldü. Sağolsun Cezayir ekibini bize gönderdi, fakat hiçbirini kurtaramadık ama bu Sakarya bu depremi çok çabuk unuttu, çok üzgünüm" diye konuştu.

Depremin olduğu  gece yaklaşık 15 yakınını kaybeden Hilmi Maden, çok kötü manzaralarla karşılaştıklarını belirterek, şunları anlattı:

"Bütün hayatını kaybedenler canımız. Bütün ölenlere üzüntü duydum. Böyle bir gecede onlara dua okumak benim için büyük bir gurur. O gece çok kötü şeyler gördük. Sabaha karşı, kompresörü aldım kendim yardımcı oldum 1 ay ölüleri çıkardık, bazısı kapkara olmuş, bazısı ayağı kırılmış. Acı bir geceydi, Allah bir daha göstermesin."