Afgan sığınmacıları Ankara diye Adana'ya bıraktılar

Afgan sığınmacıları Ankara diye Adana'ya bıraktılar

Van'dan Ankara'ya gitmek için bir turizm firmasıyla anlaşan Afgan sığınmacılara Ankara’ya geldikleri söylendi ancak 40 kişi Adana’ya bırakıldı.

Türkiye’ye Van'dan giriş yaptıktan sonra sığınmacı hakkı edinen Afganistanlılar, seyahat izinlerini aldıktan sonra iyi şartlarda çalışmak için Ankara’ya gitmek istedi.

KİŞİ BAŞI 200 LİRA

Aralarında çocukların da olduğu sığınmacılar, seyahat için bir turizm firmasıyla kişi başı 200 liraya anlaştı. Yolculuğun ardından Adana’nın Seyhan ilçesindeki otoban çıkışında bulunan Öğretmenler Bulvarı’nda, Ankara’ya geldikleri belirtilerek indirilen grup, bir otobüs durağında bekleyip, cep telefonlarıyla yakınlarını aramaya başladı.

POLİS ANKARA'YA GÖNDERDİ

Vatandaşların ihbarı üzerine Afganların yanına gelen polis ekipleri, kendilerine indirildikleri yerin Ankara değil, Adana olduğunu söyledi. Rashid Malkan, Ankara’ya yeğeninin yanına gitmek istediğini, ancak kandırıldıklarını söyledi. Aralarında çocukların da bulunduğu Afganlar, işlemleri yapıldıktan sonra polis tarafından otobüsle Ankara’ya gönderildi.