Akit yazarı Dilipak: ‘Fethullah Gülen, Abdullah Gül'ü sevmez ama…’

Akit yazarı Dilipak: ‘Fethullah Gülen, Abdullah Gül'ü sevmez ama…’

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Abdullah Gül'ün Erdoğan'a karşı kışkırtıldığını öne sürerek, ‘Gül’ü pazarlayanlar, aslında onun kalan itibarını da bitirecekler bu kafa ile... Gülen’in Gül aşkının ne ona ne de Gül’e bir şey kazandıracağını sanmıyorum’ yorumu yaptı.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 15 Temuz darbe girişimi iddianamelerinin 1 numaralı şüphelisi olan hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü sevmediğini belirterek, “Ama o herkesi kullanmak ister” dedi.

Dilipak, bugünkü köşesinde, ‘Madem öyle, o zaman böyle!’ başlığıyla yazdığı yazıda, "Gül’ü pazarlayanlar, aslında onun kalan itibarını da bitirecekler bu kafa ile.. İktidar aşkı ve Erdoğan öfkesi akıllarını zail etmiş sanki. Hele Gülen’in son Gül güzellemesi yok mu? Gülen Gül’ü sevmez. Ama o herkesi kullanmak ister. Gül’ü Erdoğan’a karşı kışkırtıyor. Bir yandan da kendi tabanına umut vermeyi ihmal etmiyor " dedi.

Dilipak, "Gülen’in Gül aşkının ne Gülen’e, ne de Gül’e bir şey kazandıracağını sanmıyorum.. Ama bu 'Gül ve Haçlı muhibbi Gülen kardeşliği' bazı gerçeklerin daha iyi anlaşılması için iyi bir fırsat.. Gül’ün bu Gülen’in aşk serenadından çok da mutlu olduğunu sanmıyorum" diye yazdı.

Dilipak, bugün Gül’ün yanında duranların, bu gidişle isimlerinin aynı yekun içinde yazılmasını istemeyebileceklerini belirterek, Gül’ü savunmaya kalkanların toplumda nasıl karşılandıklarını Gül biliyor mu acaba. Bir sorup öğrense.. Dar çerçevede “gayrimemnunlar koalisyonu” üyelerinin birbirini dolduruşa getirmelerine bakmayın. Tabanda bunların bir karşılığı yok. Aksine kaygı ve kuşku doğuruyorlar” görüşünü savundu.