AKP'li Türel, 'İhale verilen şirket akrabam değil' dedi...

AKP'li Türel, 'İhale verilen şirket akrabam değil' dedi...

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, dün yaptığı yaptığı yazılı açıklama ile, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kamu kaynaklarını teyze oğluna ait Denfaş şirketine aktardığı yönündeki iddiaları gündeme taşıyıp, Türel'den bunun doğru olup olmadığını sormuştu.

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'in bu iddialarına  jet yanıt geldi. AKP'li Başkan Menderes Türel, Facebook sayfasından bir açıklama yaparak, söz konusu şirket ile ilgili en ufak bir akraba bağının olmadığını söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMA..

"Son günlerde uydurma senaryolarla ortaya çıkanlar düştükleri bataklıktan kurtulmak için yine bilindik hezeyanlara başvuruyorlar. Antalya’da yapılanlar karşısında ezilenler her zamanki gibi iftira rüzgârına kapılıyor. Geçmişte olduğu gibi yalanları ile gündemi meşgul etmeye çalışanlar yine rol çalıyor. Maalesef bazı siyasiler bu uydurulan senaryolara alet olarak, kamuoyunu yanıltıyor. Hayal ürünü senaryolardaki şirket ortaklarıyla en ufak akrabalık bağım olmadığı gibi uydurulan yalanların hesabını tüm ilgili kişiler yargı nezdinde verecek ve gerçekler ortaya çıkacaktır"

BUDA MI YALAN MENDERES..

AKP'li Başkan Menderes Türel'in dün facebook sayfasından dün yaptığı "Hayal ürünü senaryolardaki şirket ortaklarıyla en ufak akrabalık bağım yoktur “ açıklamasının ardından, CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Türel hakkında zehir zembelek bir açıklama yaptı.

CHP'li Hasan Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in söz konusu şirket sahibi ile olan akraba bağlarının olduğu fotoğrafları basınla paylaştı.

CHP'li Şahin yaptığı açıklamada, “ Biz kendimizi mahkeme yerine koyup, kimseyi yargılamıyoruz. Aksine, Antalya halkının temsil edildiği en üst makamın şeffaf olmasını, bahsi geçen iddialarla ilgili kafalardaki soru işaretinin gidermesini talep ediyoruz..” dedi.

"Buda mı yalan Menderes" başlığı ile AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e seslenen CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'in Yurt'a yaptığı açıklama şöyle;

BU DA MI YALAN MENDERES ?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Tabelacı Menderes Türel’e, hakkında çıkan iddialarla ilgili kamuoyunu aydınlatması amacıyla birtakım sorular sormuştuk. Türel’in akrabası, basında yer alan ifadelerle bir dönem sağ kolu olan Faik Şenli’nin sahiplerinden olduğu Denfaş Reklam Tanıtım Organizasyon Limited Şirketi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında var olduğu iddia edilen akçeli ilişkilerin neler olduğuna dair sorduğumuz sorulara henüz bir yanıt alamadık.

Tabelacı başkan, sosyal medya hesabı üzerinden sadece bahsi geçen şirketin ortaklarıyla bir akrabalık bağının olmadığını söyledi. Bizim bu açıklamada anlayamadığınız bir husus var. Tabelacı başkanın akrabalık bağının olmadığını kast ettiği kişi Faik Şenli midir? Eğer öyle ise Tabelacı Başkan, nikahını kıydığı ve basında “teyzesinin çocuğu” ve “sağ kolu” olarak yer alan Faik Şenli’yi akrabası olarak görmüyor mu? Aşağıdaki linkte, Türel ve Şenli ailelerinin akrabalık bağı anlatılıyor:

http://www.gunhaber.com.tr/haber/1960-larin-6-numarasi-simdi-1-numara-/398323

İlgili haberde Faik Şenli şu şekilde geçiyor:“Faik Şenli’nin babası Bülent Zafer Şenli, Menderes Türel’in halasının oğlu. Türel, Star Gazetesi Genel Koordinatörü olarak çalışırken Faik Şenli yine asistanlığını yaptı. Şenli bu kez 2011 Milletvekili seçimlerinden sonra asistan olarak Türel ile birlikte Ankara’ya gitti.”

Sayın Türel madem akraba değildiniz yukarıda bulunan linkteki haberi neden yalanlamadınız?
Tabelacı Başkan, bizim iftira attığımızı, uydurma senaryolarla kendisini karaladığımızı söylemiş. Tabelacı Başkan’a hatırlatmakta fayda var; bahsi geçen iddiaları biz değil, basın dile getirmiştir. Bizde basında yer alan ve tüm Antalya kamuoyunu ilgilendiren bir konu hakkında kendisine sorularımızı yönelttik.

HESABINI HUKUK YOLU İLE SORACAĞIZ

Biz kendimizi mahkeme yerine koyup, kimseyi yargılamıyoruz. Aksine, Antalya halkının temsil edildiği en üst makamın şeffaf olmasını, bahsi geçen iddialarla ilgili kafalardaki soru işaretini gidermesini talep ediyoruz. Eğer kendisi bu soru işaretlerini gidermezse, Antalya Büyükşehir Belediyesini biz kazandığımızda, bahsi geçen konuya ilişkin iddiaları araştırıp, eğer doğruluk payı var ise gereken hesabı hukuk yoluyla soracağız.

Son olarak biz yanıtı hala alamadığımız soruları sormaya devam edelim:

İddialara konu olan Denfaş adlı şirketin sahibi ile aranızda bir akrabalık ilişkisi var mı?

Bahsi geçen şirket, 4.5 yıllık süre zarfında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden hangi ihaleleri aldı?

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin birçok işini yaptığı iddia edilen, küçük bir şirket olan Denfaş’ın seçilme nedeni nedir?

Şeffaflık ve kamuoyunu aydınlatma adına Denfaş ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan işlerin ihale sözleşmelerini paylaşacak mısınız?

Denfaş adlı şirket ile Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ne zaman sona ermiştir?

Basına yansıyan tehdit olayı doğru mudur?

İşte, basında da yer alan Menderes Türel'in tekzip etmediği, Türel - Şenli ailelerinin akrabalık bağının olduğu o fotoğraflar...

KURBAN BAYRAMI HATIRASI

Antalya sokaklarında çekilmiş bu iki fotoğraftan biri kurban bayramında ailenin bir araya geldiğini günü gösteriyor. Kurbanı kesen kişi (5) Türel’in şu anda asistanı ve danışmanı olarak yanından ayırmadığı Faik Şenli’nin dedesi… Kurbanın bacağından tutan Bülent Zafer Şenli (6) Faik Şenli’nin babası… 4 numaralı kişi ise Bülent zafer Şenli’nin babası Faik Şenli’nin ise büyük dedesi… 1 numara Menderes Türel, 2 numara anne Serçin İnci Türel, 3 numara ise abla Berrin Türel…

 FAİK ŞENLİ’NİN ANNESİ, BABASI VE DEDESİ…

2009 seçimlerini kaybeden Türel, Rixos’ta çalışırken yanında asistan olarak göreve başlayan Faik Şenli, bu eski fotoğraflarla yer alan Şenli ailesinin çocuğu… Faik Şenli’nin babası Bülent Zafer Şenli, Menderes Türel’in halasının oğlu. Türel, Star Gazetesi Genel Koordinatörü olarak çalışırken Faik Şenli yine asistanlığını yaptı. Şenli bu kez 2011 Milletvekili seçimlerinden sonra asistan olarak Türel ile birlikte Ankara’ya gitti.

HEP YANINDA...

Faik Şenli (solda mavi gömlekli), Menderes Türel’in eli, kolu, ayağı, gözü ve tabiri caizse her şeyi oldu. Türel, 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da yine Faik Şenli’yi yanından ayırmadı.

NİKAH TÖRENİ..