AKP'lilerden İBB önünde eylem! AKP'li başkana isyan ettiler

AKP'lilerden İBB önünde eylem! AKP'li başkana isyan ettiler

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde yaşayan 80 bin kişinin yıllardır süren tapu sorununun çözülmesine engel olduğu iddia edilen AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar protesto edildi.

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde yaşayan 80 bin kişinin yıllardır süren tapu sorununun çözülmesine engel olduğu iddia edilen AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar protesto edildi. Kendilerinin AKP seçmeni olduğunu söyleyen vatandaşlar “Reis adına racon keseni sana şikayet ediyoruz” pankartı açtı. Vatandaşlar geçtiğimiz hafta da Ayazağa'da benzer bir eylem yapmış eylemle ilgili konuşan AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ise “O eylemde bulunan insanlar halktan değil. Tamamen marjinal grupların bir araya gelmesi. ” demişti.

Sarıyer Ayazağa Mahallesi sakinleri Fatih Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde ilginç bir eyleme imza attı. AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar'ı protesto etmek için toplanan grup “Reis sesimize kulak ver”, “Büyükşehir Belediye Başkanı Salih Bayraktar mı yoksa Mevlüt Uysal mı”, “Halkın gücü her şeyden üstündür demiştin reisim”, “Mevlüt başkan Salih'in kuklası olma” pankartları açtılar.
Grup adına yapılan açıklamada “Burada toplanmamızdaki amacımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesimizi duyurmaktır. Halkın gücünün üstünde güç tanımayan reisimiz bizi Salih Bayraktar'ın zulmünden kurtaracaktır” denildi.

RACON KESENLERE REİSİMİZ İZİN VERMEYECEKTİR

Açıklamada, İBB gündemine gelen ve tapu sorunlarını çözen kararın AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar tarafından son anda engellendiği vurgulanarak “Salih Bayraktar'ın hiçbir yetkisi olmamasına rağmen Ayazağamızın kaderi ile oynamaktadır. Salih Bayraktar tapu satın alma iznini vermediğinden hepimizin elini kolunu bağlamıştır. Yaptığımız eylemler nedeniyle bizi ‘3-5 marjinal grup' diyerek konunun seyrini değiştirmeye çalışsa da çoğunluğu son seçimlerde kendisini destekleyen Ak Parti seçmenleriydi. 15 Temmuz'da reisi cumhurumuz çağırdı, köprülere gittik, şehit verdik, gazi olduk. 15 Temmuz'da tankların altına yatan Ayazağa'yı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Salih Bayraktar'a ezdirmeyecektir. İnanıyoruz ki reisin adı ile racon kesenlere reisimiz izin vermeyecektir” denildi.

BAŞKAN BAYRAKTAR ‘MARJİNALLER’ DEMİŞTİ

Vatandaşlar geçtiğimiz hafta da Ayazağa’da benzer bir eylem yapmış eylemle ilgili Sözcü'ye konuşan AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ise “O eylemde bulunan insanlar halktan değil. Tamamen marjinal grupların bir araya gelmesi. Bu insanlar geçtiğimiz haftalarda açıkladığımız imar planına yönelik bunu söylüyorlar. Biz o planı çözüm için yaptık, onların derdi çözüm değil. Bu benim için polemik konusu bile değil. Biz burada işimizi yapıyoruz. Hepsi birer iftira.” demişti.