AKP yöneticisinin ölümüyle ilgili 16 şüpheli gözaltında

AKP yöneticisinin ölümüyle ilgili 16 şüpheli gözaltında

Van’ın Özalp İlçesi Boğazkesen Mahallesi’ndeki evinden PKK tarafından alınarak öldürülen AKP Özalp İlçe Başkan Yardımcısı 62 yaşındaki Aydın Ahi için Van’da İskele Caddesi üzerindeki Hazreti Ömer Camii'nde cenaze töreni yapıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra yeni Van Valisi Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Ahi’nin yakınları ve Vanlılar katıldı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Ahi’nin cenazesine katılan Bakan Soylu,  Ahi’nin yakınlarına başsağlığı diledikten sonra Ahi’nin kız kardeşi Fatma Gencer ve oğlu Atilla Ahi’yi, telefonda  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürdü. Ahi’nin kız kardeşi ve oğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "Vatan sağ olsun. Devletimizin bir karış toprağını böldürtmeyeceğiz" dedi.

AKP Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi için Van'da düzenlenen cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede kararlılık mesajları verdi. PKK tarafından öldürülen Aydın Ahi'nin  zulümle şehit edildiğini, vatansever ve kahraman olduğunu belirten Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Aydın Ahi ağabeyimiz bir vatansever, mümin yiğit bir aile babası ve memleketine, milletine bağlı sadakat içerisinde bu memleketin evladıydı. Şehittir Aydın ağabeyim. Hepimizin dostluğu vardı. Zulümle şehit edilmiştir. Mazlumdur, vatansever, kahraman, yiğittir. Bu memleketin huzuruna kendisini adamıştır. Bir dava adamıydı."

Aydın Ahi'yi zulümle katledenlerin, huzuru katletmeye çalıştığını belirten Bakan Soylu, "Esas itibariyle kardeşliği katletmeye çalışıyorlar. Gece yarısına kadar Van, Diyarbakır, Şırnak, Mardin'in caddelerinde insanların dolaşmasını katletmeye çalışıyor. Bunun bilincindeyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi  bozamayacaklar. Aydın ağabeyimize sözümüzdür" diye konuştu. 

Bakan Soylu, kutlu yürüyüşlerinin hakkın, adaletin birliğin, beraberliğin yürüyüşü olduğunu da belirterek, "Bilsinler ki ciğerparelerimizi, canparelerimizi sökseler de asla bu yoldan dönmeyeceğiz. Canımızı en acı şekilde acıtmaya çalışsalar da bu yoldan dönemeyeceğiz. Yolumuz, birlik, kardeşlik huzur yoldurur. Bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Sokaklarımız, caddelerimiz huzur içinde olacak. Yolumuz hakkın, adaletin yoludur. Kutlu yürüyüşümüz hakkın, adaletin birliğin, beraberliğin yürüyüşüdür. Biz Allah'a teslimiz. Müslümanız elhamdülillah. 62 yaşında bir çınarı ahrete uğurluyoruz. Terör örgütü can çekişmektedir. Çoğu gitti azı kaldı" diye konuştu.

Bakan Soylu'nun da bir süre taşıdığı Aydın Ahi'nin cenazesi daha sonra ambulansa konularak toprağa verilmek üzere Özalp'in Boğazkesen Mahallesi'ne gönderildi.