Akşener Filistinlilerle iftar yaptı

Akşener Filistinlilerle iftar yaptı

Önceki gün engellilerle iftarda buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ikinci iftarını da Filistin'den gelen çocuklar ve aileleri ile gerçekleştirdi. Akşener, “Nerede bir acı çeken kardeşimiz varsa Allah onun yanında olsun" dedi.

Green Park Otel'deki iftar yemeğine çok sayıda Filistinli çocuk ile aileleri katıldı. Akşener çocuklarla şakalaşarak fotoğraf da çektirdi. Meral Akşener, iftar sırasında Kuran-ı Kerim okunurken başını yemeni ile örttü.

Hayatını kaybeden Filistinliler için Fatiha okuyan Akşener, şunları söyledi:

“İlk gün orucumuzu engelli kardeşlerimizle açmıştık. Şimdi de Filistin kardeşlerimizle ikinci iftarımızı açıyoruz.

1947'den itibaren, 48'den itibaren uğradığınız her haksızlığı takip eden, bilen, üzülen, elinden geleni yapmaya çalışan insanlarız biz. Türkiye de yaşayan herkes. Filistin bütün Müslüman aleminin içinde bir yara ama ne yapılırsa yapılsın malesef İslam aleminin bir araya gelememesi bir bütün olamaması parçalı olması Filistin sorununun bugünlere kadar ve sürekli acıların arttığı bir problem olarak karşımızda duruyor. İftar sofralarında siyaset konuşmamaya özen gösteriyorum. Burada da onu yapmayacağım. Aramızda çocuklar çok, en çok onlara sevindim. İnşallah hepimiz için Filistinli kardeşlerimiz için bu iftar sofrasındaki bereket, huzur, kardeşlik duygusu İslam alemine ve öncelikle sizin problemlerinizin çözülmesinde egemen olur."

Tüm dualarının acı çeken insanlarla olduğunu belirten Akşener, “Nerede bir acı çeken kardeşimiz varsa Allah onun yanında olsun. Allah her Müslümanın kalbine bu acıyı anlama ve onu hissetme imkanını koysun" dedi.