Akşener’e ambulans muhalefeti

Akşener’e ambulans muhalefeti

Anadolu turuna devam eden İyi Parti Genel Başkanı Akşener’e, Artvin’de ambulans muhalefeti geldi. Konvoyda kaza da yaşandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, Artvin gezisi sırasında Valiliğin onayına rağmen İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans gönderilmediği, yüzlerce araçlık konvoyda bir de trafik kazası yaşandığı kaydedildi.

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, ‘Artvin’de neler yaşandı? Akşener’in gezisinden notlar’ başlığıyla köşesine aldığı yazıda, Artvin gezisi için Trabzon Havalimanı’ndan bu kente hareket eden Akşener’e çok sayıda partilinin eşlik ettiğini belirterek, şunları aktardı:

“İl Sağlık Müdürü ambulans vermemiş! Havalimanından doğrudan Artvin'e hareket eden Akşener'e çok sayıda partili eşlik etti. Yüzlerce araçlık konvoyda üzücü bir kaza da yaşandı. Yaklaşık 4 aracın hasar aldığı olayda gözler, konvoya eşlik etmesi gereken ambulansı aradı, ancak yoktu.

Skandal da tam burada başladı. Bu kadar büyük bir organizasyona Artvin İl Sağlık Müdürü ambulansı sınırlı bir alan için vermişti. İYİ Parti il yönetimindeki arkadaşlara bu durumu sordum. Defalarca görüşmelerine rağmen İl Sağlık Müdürü, ambulansı sadece Artvin sınırları içine tahsis etmişti. Oysa partililer, konvoya ambulansın eşlik etmesi gerektiğini defaatle talep etmişler, Valilik onay vermesine rağmen İl Sağlık Müdürlüğü ambulansı göndermiyordu. Çok şükür ki ağır bir yaralanma olmadığı bilgisine ulaştık.”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşenir'in Trabzon'dan Artvin'e ilerleyen konvoyu, Rize'nin Fındıklı ilçesi Kıyıcık Tüneli'nden geçerken, partililer ve gazetecilerin bulunduğu 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana gelmiş, kazada, yerel gazeteci Sami Özçelik yaralanmış, araçlarda hasar oluşmuştu.