Ali Tatar'ın abisinden FETÖ'den yargılanan eski savcının davasına müdahillik talebi!

Ali Tatar'ın abisinden FETÖ'den yargılanan eski savcının davasına müdahillik talebi!

Gülen Yapılanması tarafından uygulandığı ifade edilen “Kumpas soruşturmaları”nda hakkında ikinci kez tutuklama kararı verildikten sonra 19 Aralık 2009 tarihinde intihar eden Yarbay Ali Tatar için adalet arayışı sürüyor.

Yarbay Tatar’ın yaşamını yitirmesinde birinci derecede sorumlu olan ve Gülen Yapılanmasına üye olduğu iddia edilen eski savcı Süleyman Pehlivan Çarşamba günü hakim karşısına çıkacak. Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi Başkanlığına müdahillik talebinde bulunacak.

Ahmet Tatar, “FETÖ mensubu eski savcı Süleyman Pehlivan’ın işlediği suçlardan, birinci derecede zarar görerek ailesinden bir canını kaybetmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak müdahil olmak istiyorum” dedi.

“Adalet istiyoruz”

Ağabey Ahmet Tatar, müdahillik talebinde, 15 Temmuz’un hemen öncesinde açılan ve halen Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren “FETÖ Çatı Davası”na daha soruşturma aşamasında dahil olduklarını anımsattı. Müşteki sıfatıyla duruşmaları takip ettiklerini belirten Tatar, “Asıl beklediğimiz, kaybımızın bir numaralı sorumlu olan, Türk adaletinin değil, örgütün savcılığını yapan FETÖ militanı Süleyman Pehlivan’ın yargılanmasıdır. Hakkında yaptığımız birçok hukuki girişim devam ederken sanık hiç hak etmediği şekilde FETÖ tarafından adeta ödüllendirilerek Yargıtay’a seçtirildi. Kendisine bir koruma duvarı hediye edildi. Tam da kaçırıldığı yerde, kendini en güvende hissettiği yerde onu sanık sandalyesinde görmek Hakkın bize bir lütfu olacaktır. Talebimiz çok net. Adalet istiyoruz” dedi.

“Müdahil olmak istiyorum”

Ortaya çıkan gerçeklerin, kardeşi Ali Tatar’ı sona götüren sürecin çok önceden kurgulandığını ortaya koyduğuna dikkati çeken Tatar, şunları kaydetti:

“FETÖ/PDY isimli silahlı terör örgütünün yargı içerisindeki yapılanması içerisinde şüpheli Süleyman Pehlivan'ın da yer aldığı, örgütün hiyerarşik yapılanmasında bilerek ve isteyerek yer almak suretiyle FETÖ/PDY isimli silahlı terör örgütünün üyesi olduğu anlaşılmaktadır. Bu tespitler merhum kardeşim Dz.Yb.Ali TATAR’ın bu gün hayatta olmamasının bir numaralı sorumlusu olan Süleyman Pehlivan’ın hesap vereceğine ilişkin umutlarımı tazeledi. Ben ve ailem bu alçak FETÖ örgütünün bize ve ülkemize oynadığı oyunlardan telafisi mümkün olmayacak büyük zararlar gördük. Sanığın FETÖ mensubu olarak işlediği suçlardan, birinci derecede zarar görerek ailesinden bir canı, ülkesinden 249 canı kaybetmiş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak müdahil olmak istiyorum.”