Ankara'da yüksek hızlı tren kazası: 7 ölü, 46 yaralı var

Ankara'da yüksek hızlı tren kazası: 7 ölü, 46 yaralı var

Ankara Yenimahalle'de yüksek hızlı tren ile kılavuz tren çarpıştı.

Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol knotrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

7 ÖLÜ 46 YARALI 

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre,  7 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3'ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız yaralandı. Kazada hayatını kaybedenler arasında trenin makinistinin de olduğu bildirildi. 

206 YOLCU VARDI

Kaza yapan YHT’de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Kazada yaralananlar, ambulanslarla Onkoloji Hastanesi, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

BAKAN TURAN OLAY YERİNDE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan da kazanın olduğu alanda inceleme yapmaya başladı. Yetkililerden kazayla ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

10 KİLOMETRE SONRA KAZA YAPTI

Uzmanlar, kazanın YHT'nin Ankara Garı’ndan hareket etmesinin ardından, 10 kilometre sonra Marşandiz Tren İstasyonu’na geldiğinde bu kazayı yaptığına dikkati çekerken, duracağı durağa ise yine yaklaşık 9 kilometre mesafede olduğu için trenin saatlik 250 kilometre hıza ulaşmasının mümkün olmadığı, bu kazayı henüz 90-100 kilometre hıza ulaştığında yapmış olabileceğini belirtti.