'Arşiv araştırması' nedeniyle atılan işçilerin eylemleri artarak sürüyor

'Arşiv araştırması' nedeniyle atılan işçilerin eylemleri artarak sürüyor

696 sayılı KHK ile ocak ayında yayımlanan tebliğde kadroya ya da belediye şirketlerine geçirilmek için şart koşulan ‘arşiv araştırması’ nedeniyle işsiz bırakılan taşeron işçilerinin eylemleri artarak sürüyor.

İstanbul Zeytinburnu Belediyesi’nde işsiz bırakılan 11 işçi de “İşimizi geri istiyoruz” diyerek direnişe geçmeye hazırlanıyor. Zeytinburnu Belediyesi’nde başvuru yapan taşeron işçilerinden bin 182’sinin belediye şirketine geçirilmesi uygun bulunurken, 11 işçinin başvurusu gerekli şartları taşımadıkları gerekçesiyle reddedildi. ‘Arşiv araştırması’ndan geçemedikleri öğrenilen bu işçilerin işine son verildi.

"SENDİKAL FAALİYETLERİM NEDENİYLE ATILDIM" 

İşten atılan işçiler işlerine geri dönebilmek için mücadele etme kararı aldı. Gazetemize konuşan işçiler, Zeytinburnu’nda ilçe örgütü bulunan tüm siyasi partileri tek tek ziyaret ettiklerini, AKP dışında tüm partilerin kendilerine “Yanınızdayız, elimizden ne gelirse yaparız” dediğini aktardı. İşçilerden Kenan Güngördü, yaklaşık 20 yıldır kamuda, 3.5 yıldır da belediyede çalıştığını belirterek, “Ben eski KESK üyesiyim, sendikal faaliyetlerim nedeniyle işten çıkarıldığımı düşünüyorum. Ama yetkililere nedenini sorduğumuzda ‘Gizlilik kararı var, nedenini size söylersek hapse atılırız’ diyorlar. Tazminatlarımız ve diğer haklarımızla ilgili de hiçbir açıklama yapılmıyor. Önce diyalog yoluyla çözüm arayacağız, olmazsa belediyenin önünde en kısa sürede eyleme başlayacağız” diye konuştu.