Avukatların 'Adalet Nöbeti' 19. haftasında

 Avukatların 'Adalet Nöbeti' 19. haftasında

Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu avukatları Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması çağırısıyla  Çağlayan Adalet Sarayı'nda başlatılan "Adalet Nöbeti", 19'uncu  haftasında da devam etti. 

Bu haftaki nöbete yaklaşık 2 nafta önce hafta tahliye olan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör ve  CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen katıldı. Adliyenin Atrium alanında cübbeleri ile bir süre sessizce bekleyen avukatlar, adliyenin dışına çıkarak basın açıklaması yaptı. Ellerinde tutuklu avukat Akın Atalay'ın fotoğrafı bulunan avukatlar , "adalet" yazılı pankart açtı. 

Adliyenin C kapısı önünde basın açıklamasını CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen yaptı.  Haluk Pekşen yaptığı açıklamada "Adaleti vicdanınızda bulamadığınız sürece, onu mahkemelerde, adliye koridorlarında ve başka yerlerde aramanızın hiç bir anlamı yoktur. Ben inanıyorum ki bu adalet nöbetinden Türkiye bugün bile bir mum yakmış gibi nefes alacaktır. Hepimizin yüreğine bir su serpilecektir. Bu anlamda, bugün Akın Atalay'ın şahsında cezaevinde tutuklu bulunan, başta milletvekili arkadaşım Enis Berberoğlu da olmak üzere bütün masum insanların bir an önce ceza adaleti sisteminin yasalara göre işleyeceği bir düzende hak ettikleri "beraat etmek" ve "aklanma hakları"na bir an önce kavuşmalarını hepiniz adına ben de diliyorum. Gelecekte gerek adalet adamları, avukatlar, gazeteciler ve bütün masum insanlar işlerini gereği gibi yaptıkları için yargılanmayacakları, hukukun  adaletin hakim olduğu bir Türkiye diliyorum" dedi.