Avusturya Dr. Akkan Suver'e madalya verdi

Avusturya Dr. Akkan Suver'e madalya verdi

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver'i "Avusturya Devleti Altın Şeref Madalyası" ile onurlandırdı.

12 Kasım 2018 Pazartesi günü Ankara'da Avusturya Büyükelçiliği'nde tertiplenen bir törenle Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen tarafından Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver'e "Avusturya Devleti Altın Şeref Madalyası" verildi.

Madalya Törenine Avusturya önceki Şansölyesi Dr. Erhard Busek (1991 - 1995) de katıldı. Avusturya'dan Madalya Töreni için özel olarak gelen Dr. Erhard Busek, törende yaptığı konuşmada Marmara Grubu Vakfı'nın Avusturya'da tanınan ve kabul gören bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Özel olarak bu madalya töreni için Viyana'dan geldiğini vurgulayan Dr. Erhard Busek, Dr. Akkan Suver'i tebrik etti. 

Avusturya Ankara Büyükelçisi Dr. Ulrike Tilly; Dr. Akkan Suver'in yıllar içinde barış ve diyalog alanında gerçekleştirdiği sivil toplum çalışmalarında ortaya koyduğu hizmetlerinden dolayı Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen tarafından "Avusturya Devleti Altın Şeref Madalyası" ile onurlandırıldığını belirterek Dr. Akkan Suver'in madalyasını sundu.

Dr. Akkan Suver ise yaptığı teşekkür konuşmasında Avusturya Devleti'nin sivil toplum düşüncesine ve felsefesine verdiği önemi vurguladı ve kendisine verilen bu madalyayı Türk sivil toplumu adına kabul ettiğini belirtti.

Törene Ankara'da bulunan yabancı misyon şeflerinin yanı sıra parlamenterler de katıldılar.