Babasıyla roket yaparken ellerini kaybetti!

Babasıyla roket yaparken ellerini kaybetti!

Antalya TÜBİTAK'ta görevli olan Tuncay Özışık'ın evinde proje olarak yaptığı roketin patlaması nedeniyle yaralanan Altuğ Özışık (17) iki elini bilek seviyesinden kaybetti.

Antalya’da TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde (TUG) Başuzman olarak görevli Tuncay Özışık’ın evinde yaptığı proje deneyinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan 17 yaşındaki Altuğ Özışık ellerini kaybetti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Özcanlı, hastanelerine yaralı getirilen Altuğ Özışık’ın dün gece ameliyata alındığını belirtti. Ameliyatın 5 saat sürdüğünü aktaran Prof. Dr. Haluk Özcanlı, tüm müdahaleye rağmen hastanın iki elini bileğinden kaybettiğini kaydetti. Prof. Dr. Özcanlı, “Ortopedi ameliyatından sonra sol gözüyle ilgili gereken tüm müdahale yapıldı. Sol gözün durumu zamanla belli olacak. Takip altında olacak. Gözün ardından plastik cerrahi ekibi yüzündeki doku yaralanmalarına müdahale etti. Şu anda hayati tehlikesi yok” dedi. Prof. Dr. Özcanlı, hastanın tedbir amacıyla tutulduğu yoğun bakımdan ilerleyen saatlerde çıkarılabileceğini söyledi.

ROKET YAPIYORLARDI

Emniyet yetkilileri, Özışık ailesinin 27 Temmuz tarihinde Antalya Saklıkent’te düzenlenecek 20’nci Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği için yakıtla havalanan bir roket yapmaya çalıştığını, patlamanın hangi aşamada yaşandığını henüz bilmediklerini söyledi. Yetkililer, ifadelerin ardından savcılık talimatına göre işlem yapılacağını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Olay, Konyaaltı İlçesi’ndeki apartmanın 7’nci katında saat 20.00’de meydana geldi. İddiaya göre TÜBİTAK için bir çalışma hazırlayan TUG’da görevli 52 yaşındaki Tuncay Özışık ile eşi Hatice Özışık ve çocukları Altuğ Özışık proje için evin balkonunu kullandı. Aile bireyleri çalışmalarını akşam saatlerinde de sürdürmek istedi. Sodyum bikarbonat, şeker ve henüz bilinmeyen bir kimyasalın karışımı neticesinde bir anda patlama meydana geldi. Patlamada Altuğ Özışıkın elleri kopup, gözü ve yüzü yaralanırken, baba Tuncay ve anne Hatice Özışık hafif şekilde yaralandı. Patlama sesi üzerine adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada kendi imkanlarıyla sokağa çıkmayı başaran Özışık ailesi, en yakın özel hastaneye gitti. Durumu ağır olan Altuğ Özışık, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.