Bakan Kurtulmuş: Kimin hangi filmi izleyeceğine üç siyasetçi karar veremez

Bakan Kurtulmuş: Kimin hangi filmi izleyeceğine üç siyasetçi karar veremez

Kültür ve Turizm bakanı Numan Kurtulmuş BAE'de Türk dizilerinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

TBMM’de gazetecilere açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) menşeli medya grubu MBC’nin ‘Türk dizilerinin gösterimini durdurma’ kararını eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın gerekli girişimlerde bulunacağını açıklayan Kurtulmuş, “Son yıllarda koşar adım ilerleyen bir dizi sektörümüz var. Dünyanın her yerinde Türk dizilerini insanlar izlemek için iple çekiyorlar. Türk dizileri ABD dizilerinden sonra ikinci sıraya geldi” dedi.

Yurt dışındaki karşılaştıkları muhatapları olan bazı bakanların da Türk dizilerinden beğeni ile söz ettiklerini Bakan Kurtulmuş, “Arkadaşlarımız, bizlere, ‘eşim, annem, çocuğum bugün akşam şu diziyi izleyeceğiz’ diye bizi önceden uyarıyorlar. Böyle bir ilgi var. Bu Türkiye’nin yumuşak gücünü gösteriyor. Başka ülkenin herhalde dizi filmlerinin bu kadar büyük bir coşkuyla, sevgiyle, sempatiyle izlendiğini söylemek mümkün değildir. Kimin hangi filmi seyredeceğine masa başında oturup, üç siyasetçi karar veremez. Bu devirler çoktan geride kaldı” dedi.