‘Balkan rotası’ndaki uyuşturucu çetesi Muş'ta çökertildi

‘Balkan rotası’ndaki uyuşturucu çetesi Muş'ta çökertildi

İstanbul Emniyeti, Bulgar Polisi ile işbirliği içerisinde düzenlenen baskında, uluslararası bir uyuşturucu çetesini çökertti. İkisi kadın 18 kişinin yakalandığı baskınlarda, 2 buçuk milyon değerinde uyuşturucu ele geçirildi.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Balkan rotasını kullanan bir uyuşturucu şebekesi belirledi. Konuyla ilgili uluslararası kaçakçılıklarda işbirliği yapılan  Güney Avrupa Kanun Uygulama Merkezi (SELEC) ile irtibata geçildi. 

SELEC Türk Polisi ile Bulgar güvenlik güçlerini irtibatlandırdı. Bunun üzerine, Bulgaristan Polisi ile iletişime geçilerek bilgi paylaşımı yapıldı. Ortak yapılan çalışmalarda çete üyesi bazı isimlere ulaşıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Çorlu, Silivri ve Fatih’te eş zamanlı baskın düzenlendi.

2.5 MİLYON DOLAR

Yapılan operasyonda bir otomobile zulalanmış 44 kilo eroin ele geçirildi. Ayrıca adreslerdeki aramalarda 9 kilo hibrit esrar olarak bilinen Skunk ve 1 tabanca ele geçirildi. Uyuşturucunun değerinin 2 buçuk milyon dolar olduğu belirtildi.Operasyonlarda 2’si kadın 18 şüpheli gözaltına alındı.

KURYE KADINLAR YAKALANDI

Gözaltına alınan kadınlar, D.N.İ.(36) ile V.D.V. (22) ve  kurye olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, ifadelerinde paraya ihtiyaçları olduğu için bu işi yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Şüphelilerin çeteyle  bin Euro karşılığı anlaştıkları öğrenildi.

ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şebeke ile ilgili çalışmaların sürdüğü belirtildi. Çetenin Balkanlar’daki bağlantısı için de Bulgar Polisi’nin çalışma yaptığı da öğrenildi.