Başsavcılıktan 'oğluna pantolon alamayan baba' ile ilgili açıklama

Başsavcılıktan 'oğluna pantolon alamayan baba' ile ilgili açıklama

Kocaeli Valiliği, çocuğunun okulun istediği pantolonu olmadığı için eve gönderilmesi üzerine baba İsmail D'nin intihar ettiği iddialarına ilişkin, yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı, olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığının anlaşıldığını bildirdi.

Kocaeli Cumhuriyet  Başsavcılığı, 'Haberlerde belirtildiği gibi oğlunun okul pantolonunu alamaması  söz konusu değildir. Bu yönde çıkan haberler asılsızdır. Soruşturma halen devam  etmektedir' açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde ve sosyal  medyada yer alan Körfez ilçesindeki intihar olayının ardından yetkili birimlerce  inceleme ve araştırma başlatıldığı belirtildi.  

Açıklamada, söz konusu haberlerin, İsmail D'nin çocuklarına kıyafet  alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları için intihar etmesi üzerine yapıldığı  anımsatılarak, "Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği  yansıtmadığı, olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır.  Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep  olduğu anlaşılmaktadır." ifadesi kullanıldı.  

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bazı  internet haber sitelerinde "Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, oğluna okulun istediği  pantolonu alamayan baba İsmail D'nin, kendisini banyoda iple asarak yaşamına son  verdi" yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca, 20 Eylül'de evinde kendini asmak  suretiyle intihar eden İsmail D. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, İsmail  D'nin 23 Ağustos'ta trafik kazası geçirdiği aktarılan açıklamada, şunlar  bildirildi:

"Devrim'in yaralandığı için çalışamaması nedeniyle bunalıma girdiği  anlaşılmıştır. Habere konu kişinin herhangi bir borcunun bulunmadığı, oturduğu  evin kendisine ait olduğu, ailesiyle bir geçimsizliğinin olmadığı ve Dilovası  ilçesinde bir şirkette çalıştığı tespit edilmiştir. Haberlerde belirtildiği gibi  oğlunun okul pantolonunu alamaması söz konusu değildir. Bu yönde çıkan haberler  asılsızdır. Soruşturma halen devam etmektedir."