Berberoğlu kararına CHP'den ilk açıklama

Berberoğlu kararına CHP'den ilk açıklama

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen yeniden yargılanma kararı ardından, CHP'den ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'dan geldi.

İstinaf Mahkemesinin, CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili yerel mahkemenin verdiği kararı bozmasının ardından Berberoğlu'nun yeniden yargılanması gündeme geldi. Karara ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Berberoğlu ile ilgili verilen mahkumiyet ve tutuklama kararları hukuka aykırıydı. Derhal tahliye kararının da verilmesini bekliyoruz” dedi.

Tezcan, şunları kaydetti:

“Berberoğlu ile ilgili verilen mahkumiyet ve tutuklama kararları hukuka aykırıydı. Başından beri bunu söylüyorduk. İstinaf Mahkemesinin kararı, haklılığımızı ortaya koydu. Yerel mahkemeye adeta ders niteliğinde bir karar verdi. Ancak, tahliye kararı vermemiş olması bir eksikliktir. Kararın hukuka aykırı olduğu açıkça tespit edildikten sonra tutukluluk halinin devam etmesi yeni ve daha bir büyük bir mağduriyete neden olur. Bu nedenle derhal tahliye kararının da verilmesini bekliyoruz.”