Berkin Elvan davasında önemli gelişme!

Berkin Elvan davasında önemli gelişme!

İstanbul Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açılan davada tanıklar dinlendi. Tanık olarak dinlenilen polisler, sanık F.D’yi tanımadıklarını, olayları bilmediklerini ve hatırlamadıklarını söyledi.

İstanbul Gezi eylemleri sırasında 16 Haziran 2013'te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açılan davada, tanıklar dinlendi. Tanık olarak dinlenilen polisler, sanık F.D’yi tanımadıklarını, olayları bilmediklerini ve hatırlamadıklarını söyledi.

Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan babası Sami Elvan ve avukatları ile tutuksuz sanık polis F.D Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Van'dan duruşmaya katıldı.

Evraklar arasında Jandarma Kriminal  tarafından hazırlanan ve görüntülerdeki kişinin yüzde 75 oranında muhtemel sanık F.D olduğunu kanaatine varıldığı yönündeki raporun da geldiği belirtildi.

“BERKİN'İN ÜZERİNDEN ÇIKAN EMANETLERDEN...”

Duruşmada ilk olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devlet memur Cahit Turhan, tanık olarak dinlenildi. Turhan, Berkin Elvan'ı görmediğini belirterek “Berkin'in üzerinden çıkan emanetlerin içinden dört torpil aldım ve ilgili memura teslim ettim. Tutanağı da imzaladım. İmzalar bana ait” dedi.

Duruşmada olay sırasında görevli amir olduğu öne sürülen dönemin komiseri K.E.H. de tanık olarak dinlendi. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadesi alınan K.E.H görevli olduğu bölgenin olayın yaşandığı yerin iki yan sokağı olduğunu söyledi. Hiçbir gazcıya talimat vermediğini söyleyen K.E.H., “Hatırlamıyorum. Karışık gruplardan geldik. Orada olaya dair bir şey konuşmadık. Görüntülere daha sonra geliyorum. Seslerden sonra geliyorum” dedi.

“PAZAR GÜNÜ, ANNELER GÜNÜ HEPİNİZİN VİCDANI SIZLASIN”

Diğer dinlenen tanıklar ise görüntülerin açık ve net olmadığı için görüntülerdeki kişileri teşhis edemediklerini söyledi. Tanıklar ayrıca üzerinden çok süre geçtiği için olayı tam olarak hatırlamadıklarını da söylediler. Duruşmaya ara verildiği sırada anne Gülsüm Elvan, sinir krizi geçirdi. “Neden ateş ettiniz? Pazar günü anneler günü hepinizin vicdanı sızlasın. Benim çocuğumun suçu yoktu” diyerek bağırdı.

Yirmi tanığın dinlenmesinin ardından söz alan Elvan ailesinin avukatları sanık F.D'nin tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesi kararını vererek duruşmayı erteledi.