Biletler internetten de alınabilecek

Biletler internetten de alınabilecek

ilk etabı 29 Ekimde açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı ile İstanbuldaki 18 hat arasında düzenlenecek 150 otobüs seferlerinde seyahat edecek yolcuların biletlerini internet üzerinden de alımının önü de açıldı.

İHALE şartnamesi gereği, İETT gerekli görmesi halinde, işletmecinin kuracağı sistemle otobüs yolcuları hem web sitesinden hem de mobil uygulamalar sayesinde otobüs biletlerini alabilecek.

İstanbul Yeni Havalimanına 18 hat üzerinden 150 otobüsle yapılacak olan bagajlı lüks taşımacılık ihalesini Altur Havaş Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin TL bedelle kazanmıştı.

Yolculara hem kolaylık olması hem de yoğunluktan etkilenmemesi adına ücret ödemeleri İstanbulkart ile de yapılacak.

İstanbulkart elektronik yolculuk geçiş sistemi cihazları araçlarda çalışması zorunlu tutulurken, yolcuların yer bulma sıkıntısıyla karşılaşmaması ve ödemelerini rahatlıkla yapabilmesi adına internetten de bilet alımının da önü açıldı.

İhale şartnamesine de konulan maddeye göre İETT tarafından gerekli görülmesi durumunda otobüs işletmecisi sefer planlamalarına uygun olarak yolcuların internet üzerinden bilet temin edebileceği web sitesi ve mobil uygulama (Android, İos) sistemini kuracak.

Kurulacak sistemin son onayı İETT tarafından verilecek.

GELİR VE YOLCU RAKAMLARINI İETTYE BİLDİRECEKLER

İşletmeci araç takibi ve yolcu bilgilendirme sistemlerinin gerektirdiği teknik donanımı tarifeye dayalı elektronik bilet teçhizat ve donanımı İETTnin belirleyeceği standartlarda bulundurmak zorunda olduğu şartnamede yer aldı. 

İhaleyi alan konsorsiyum, yolculuk sayılarını ve gelirleri gibi istatistik verileri de İETTnin erişimine sağlayacak. İETT denetim kartlarına haiz kişiler araçlarda ücretsiz seyahat ederek denetim yapacak.