Buca'da tüm kültürler bir araya gelecek

Buca'da tüm kültürler bir araya gelecek

Festivaldeki çalışma ve katkılarından dolayı Balkan derneklerine teşekkür eden Piriştina, Buca'da tüm kültürleri bir araya getirecek büyük bir proje üzerine çalıştıkları müjdesini verdi.

Balkan Festivali sırasında, Balkan yemekleri, müziği ve folklörünün daha geniş kitlelere ulaşması için büyük destek veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ziyaret eden İzmir Balkan dernekleri başkanları yeni bir proje üzerine çalışma başlatan Piriştina’ya destek verdiler.

İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan ve İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler, Piriştina’yı makamında ziyaret etti. 6. Uluslararası Balkan Festivali’nde Başkan Piriştina’dan maddi ve manevi büyük destek gördüklerini hatırlatan Özkardeşler, “ Buca Belediyesi’nin ve Başkan Levent Piriştina’nın desteği bize büyük moral oldu. Gelecek yıllarda düzenlenecek olan festivallerin önünü açtı, bize ışık oldu” dedi.

Başkan Levent Piriştina da ilginin artmasının kendilerini de motive ettiğini belirterek,” Şimdiden önümüzdeki yıl için ekip arkadaşlarım ile istişare ederek festivali nasıl bir basamak daha yukarı taşırız, nasıl daha geniş katılımı sağlarız, diye tartışmaya başladık” diye konuştu.
Festivaldeki çalışma ve katkılarından dolayı Balkan derneklerine teşekkür eden Piriştina, Buca'da tüm kültürleri bir araya getirecek büyük bir proje üzerine çalıştıklarını dile getirdi.