Chomsky’den Gülmen ve Özakça’ya destek

Chomsky’den Gülmen ve Özakça’ya destek

Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edildikleri için 103 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın grevlerine filozof Naom Chomsky’den destek geldi. Chomsky, Gülmen ve Özakça’nın demokratik ilkelere inanan herkesin desteklerini hak ettiğini söyledi

Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edildikleri için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın grevine filozof ve dilbilimci Chomsky’den destek mesajı geldi.

103 gündür açlık grevinde ve 23 gündür tutuklu olan Gülmen – Özakça için Chomsky’nin mesajı şöyle:

Türkiye’deki iki açlık grevcisi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, demokratik ilkelere inanan herkesin desteğini hak ediyor. İçinde bulundukları durum vahim bir insan hakları ihlalidir. Grev 100. gününü aşmışken, hijyenik olmayan hapishane koşullarında sağlıkları hızla bozulmaktadır. Çok geç olmadan grevin sonlanması için adalet ve haysiyet mücadelelerine saygı gösterilmesi ve iadesini istedikleri iş talepleri bir an önce kabul edilmelidir.

Chomsky, tutuklanma kararlarına da tepki göstermişti

Chomsky, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasının ardından da tepkisini göstererek, kararı “Erdoğan hükümetinin hükümdarlığı sırasında gösterdiği sert ve baskıcı otoriter rejimde bir diğer acınası hamle, Türkiye’nin düşüşünün bir diğer işareti”  olarak nitelendirmişti.