CHP'li vekilden suç duyurusu

CHP'li vekilden suç duyurusu

CHP Denizli Milletvekili H.Teoman Sancar Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında çekilen görüntüler için suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında çekilen görüntüler görenlerin yüreklerini sızlatırken, ölü bir yavru köpeğin üzerinde oluşan sinek öbekleri sorumsuzluğu gözler önüne serdi. 

“BÜYÜK SORUMSUZLUK”

Kentte hayvan sahiplenmek için Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağına giden M.A., isimli şahıs barınaktaki görüntülerden rahatsız olunca durumu sosyal medyadan duyurdu. CHP Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar’da Twitter hesabından olaya sert tepki göstererek, “Burası Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvan Barınağı. Bu kadar sorumsuz ve yaşam hakkına saygısız bir anlayış olmaz olamaz. Konuyu yakından takip edip ihmali olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Denizli halkını da bu vahşete karşı durmaya davet ediyorum.

Eyy Denizli B. Bld Başkanı Zolan, eski bakana yalakalık yapacağım diye internet sitelerini reklam panosuna çevireceğine, birkaç kuruşta şu gariban hayvanlar için harca! Unutma ki; dinimiz hayvanların hakkına da riayet edilmesini, onlara şevkat ve merhamet gösterilmesini emreder” ifadesini kullandı. 

“BU GÖRÜNTÜLER İLK DEĞİL”

Sosyal medyaya yansıyan vahşet görüntülerinin ilk olmadığını da kaydeden CHP’li Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Söz konusu barınakla ilgili bu tür görüntülerin defalarca yayınlandı. 5199 sayılı kanun açık fakat koca belediye kanunun gereğini yapmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan barınağı defalarca ziyaret edip her seferinde çözüm bulacaklarını söyledi. Konuda ihmali olanlar hakkında bugün suç duyurusunda bulunacağım. Tüm hayvan severleri de bu vahşete tepki göstermeye devam ediyorum.”