CHP’den: ‘Erdoğan’ı dış odaklara yedirmeyiz’

CHP’den: ‘Erdoğan’ı dış odaklara yedirmeyiz’

İç politikada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la hararetli tartışmalar yaşayan CHP, yurt dışında ise bütünlüğü savunuyor. CHP’den yetkili isim, “Dış odaklar operasyon yapmaya kalkarlarsa karşılarında bizi bulur” dedi.

İç politikada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la haraketli tartışma içinde olan CHP’de en son Erdoğan’a “Diktatör” diyen Sözcü Bülent Tezcan hakkında yasal yollara başvurulacağı bildirilirken, Ana Muhalefet Partisi'nin, konu dış odaklar olunca hassas yaklaşım sergilediği gözlendi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, CHP’li Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın “Dış odaklar operasyon yapmaya kalkarlarsa karşılarında bizi bulurlar” dediğini aktardı.

Hakan, “‘Cumhurbaşkanı’nı dış odaklara yedirmeyiz’ diyen CHP’li kim?” başlığıyla köşesine aldığı yazıda, AKP’lilerin “Faşist diktatör” suçlamasına çok büyük tepki gösterdiklerini, tepkinin büyüklüğünün de bir nedene dayandığını belirtti. Hakan’a göre, AKP’liler, “faşist diktatör” nitelemesini, dış odakların Türkiye’ye yönelik operasyon yapmasına zemin hazırlama çabası olarak görüyorlar.

CHP’li Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın, bu konuda müthiş güzel bir çıkış yaptığını belirten Hakan, Altay’ın, “Dış odaklar operasyon yapmaya kalkarlarsa karşılarında bizi bulur. Sayın Cumhurbaşkanı’nı dış odaklara ve darbecilere yedirmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı’nı sandıkta biz yiyeceğiz” şeklindeki sözlerini aktardı.

Hakan, “Engin Altay’ın açtığı bu yol var ya, en doğru yoldur, en ahlaklı yoldur, en erdemli yoldur. CHP, bu yoldan hiç sapmayacağına herkesi ikna ederse hem muazzam bir iş yapmış olur hem de çok delikanlıca bir tutum almış olur” değerlendirmesinde bulundu.