CHP’li Öztürk Yılmaz at üstünde konuştu

CHP’li Öztürk Yılmaz at üstünde konuştu

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle memleketi Ardahan’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, kent merkezinde ata bindi, “Ülkemizi işgal edenlerden kurtulduk, şimdi demokrasimizi yok edenlerden de kurtulacağız” dedi.

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle memleketi Ardahan’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, kent merkezinde ata bindi. At üstünde kısa bir açıklama yapan Öztürk Yılmaz, “Bu benim en küçüklüğümden beri sevdiğim önemli bir spor. Doğayı, insanları, hayvanları, memleketimi, Türkiye’yi seviyorum. Şehirler boğuyor, bazen bunu yapmak gerekiyor. Bugün çok güzel bir gündü. Ardahan’ın kurtuluşu. Ülkemizi işgal edenlerden kurtulduk, inşallah şimdi demokrasimizi yok edenlerden de kurtuluruz diyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra CHP İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Yılmaz, AKP - MHP ittifakının, bir kişiye yeniden seçim kazandırma çabası olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

‘DEMOKRASİ İLE OTOKRASİNİN YARIŞI’

“Ülkenin faydasına bir şey yok. Bu ittifaklarda ülkenin herhangi bir konusu görüşülmüyor. Toplumda giderek oyu düşen bir kişiyi nasıl olurda tekrar aynı koltuğa oturturuz ittifakıdır bu. Yüzde 10 barajını tek başına geçemeyen, nasıl olursa olsun yer alalım, 10-15 milletvekili alalım diyen bir anlayışın ittifakı. Bizim ittifakımız halkın ittifakı olacak. Baskıya zulme bizi aşağılayan bu iğrenç anlayışa karşı bir ittifaktır. Bu ittifak halkı ittifakı olacak. 2019 demokrasi ile otokrasinin, iyi ile kötünün bir yarışıdır. Türkiye’yi karanlığa çekmek isteyen, bataklığa çekmek isteyen, kendi halkıyla, kendi ülkesiyle, kendi devletiyle sürtüşmeye yol açacak bir anlayışla, onu o sürtüşmeden ve o çatışmadan kurtaracak başka bir anlayışın yarışı olacak.”

Yılmaz, AKP’nin, ülkeyi bir seçim atmosferine sokma niyeti olduğunu savunarak, “Biz tabii ki, seçim zamanında olsun veya erken olsun, ne olursa olsun bütün hazırlıklarımızı ona göre yapmak zorundayız. Hükümetin özellikle son dönemde Afrin operasyonunun öncesi ve hemen sonrasında, AKP il ve ilçe kongrelerinde yaptığı açıklamalara baktığımız zaman sanki ülkeyi kendisi erken seçim atmosferine sokmak niyetinde. Hal böyle olunca, bizim bütün teşkilatlarımızın, bütün gönül veren insanların seçim için hazırlıklı olması gerekiyor. Her an olacakmış gibi bizim hazırlık yapmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED), Ardahan’ın vatan topraklarına katılmasının 97. Yıldönümü dolayısıyla Bakırköy Botanikpark’ta ‘Kurtuluş Gecesi’ düzenledi.

Ardahan eski Milletvekili Faruk Demir de yaptığı açıklamada, “Serhat Ardahanımıza bin selam olsun. 97. Kurtuluş yılımızı kutluyor, dünyadaki tüm hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum” dedi.